Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Ede
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Iets voor jou?

Jij wilt graag bij de politie gaan werken. Je bent je bewust van jouw gedrag en durft ook een ander daarop aan te spreken. Je staat voor een samenleving waarin veiligheid gewaarborgd is. Jij wilt jezelf blijven ontwikkelen en je grenzen verkennen. Je bent initiatiefrijk, sportief en stressbestendig en kunt snel ingrijpen als dat nodig is.

 

 

De opleiding handhaver toezicht en veiligheid met keuzedeel politie

Discipline, communicatie en samenwerking zijn de basis van deze opleiding. Tijdens het eerste schooljaar Handhaver Toezicht & Veiligheid kun je kiezen voor het keuzedeel Politie. Je volgt extra vakken die gericht zijn op het politievak. Naast de reguliere stage voor de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid bij een gemeente of een openbaar vervoersbedrijf, loop je tijdens deze opleiding ook 13 weken stage bij de politie.

 

Met dit keuzedeel kun je goed beoordelen of een carrière bij de politie echt iets voor jou is. Je leert hoe je publiek op een professionele manier informeert en verwijst. Kennis van de wet- en regelgeving is essentieel in de uitvoering van je vak. Het sportfysieke deel komt ook ruim aan de orde. Je behaalt naast je mbo-diploma niveau 3 Handhaver Toezicht & Veiligheid, ook het BOA-certificaat (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Verder mag je jezelf gediplomeerd verkeersregelaar noemen en beheers je de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve hulpverlening.

 

 

Jouw carriere 

Als je de opleiding én keuring succesvol hebt afgerond en na sollicitatie wordt aangenomen bij de politieacademie, krijg je een jaar studieverkorting. Kijk voor meer informatie op: www.politieacademie.nl.