Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Haarlem
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Over de opleiding

Je ontwikkelt tijdens de opleiding vaardigheden die ervoor zorgen dat je doortastend en integer kunt handelen. Zo moet je soms mensen staande houden, een bekeuring uitschrijven of goederen in beslag nemen. Met jouw kennis kun je mensen waarschuwen en advies geven over bijvoorbeeld zakkenrollers, woninginbraken en autodiefstal. Naast de adviezen zal je ook vaak hulp moeten bieden bijvoorbeeld aan mensen op straat of bij een ongeval.

 

Met de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid kun je door naar een niveau 4-opleiding, denk bijvoorbeeld aan een opleiding bij de politie. Ben jij nog te jong voor een opleiding bij de politie? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Je kunt ook gaan werken als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij bijvoorbeeld een gemeente, een openbaarvervoersbedrijf of bij de douane. 

 

WAT KUN JE NA DEZE OPLEIDING?

Met je diploma kun je bij veel gemeentes aan de slag als handhaver of als BOA. Je kunt ook doorstromen naar een ander uniformberoep, bijvoorbeeld de politie. Een diploma biedt geen garantie op een vervolgtraject bij de politie, maar geldt wel als voordeel.