Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Haarlem
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Over het beroep

Als handhaver houd je toezicht bij vervoersbedrijven, woningbouwverenigingen en gemeenten. Samen met je collega’s zorg je voor een veilige omgeving. Als handhaver mag je bepaalde strafbare feiten opsporen en vervolgens ingrijpen. Afhankelijk van je functie mag je bijvoorbeeld mensen staande houden en boetes geven. Daarbij straal je rust en overwicht uit om escalaties te voorkomen. Je bent inventief, kunt goed samenwerken en je verliest de grenzen van je eigen rol niet uit het oog. Je moet de verschillende bezwaarmogelijkheden binnen de rechtshandhavinggebieden kunnen uitleggen aan het publiek. Je surveilleert in uniform op plaatsen en tijden dat handhaving gewenst is en treedt op indien daartoe aanleiding bestaat.

 

Praktische info

Beroepspraktijkvorming (stage)

Je begint met een basisperiode op school van ongeveer 30 lesuren. Daarna ben je 2 of 3 dagen per week op school en ga je stagelopen om het beroep in de praktijk te leren. Je werktijden liggen tussen 6.00 en 23.00 uur, eventueel ook in het weekend en de schoolvakanties. Voordat je op stage gaat, krijg je een screening door de politie.

 

Schoolkosten:

Kleding € 225 totaal
Lesmateriaal € 500 - 600 totaal
Les / Cursusgeld € 1168 per jaar (2019/2020) voor 18 jaar en ouder


Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding.

 

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld etc. duo.nl

De kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdrage zijn voor de totale opleiding en verschillen per richting die je kiest in je opleiding. Voor de stage van deze opleiding heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. De VOG aanvragen kost ongeveer 35 euro. Lees meer over de schoolkosten.

 

Bijzonderheden

Je draagt tijdens je opleiding een uniform. Het uniformpakket bestaat uit: minimaal één broek, twee overhemden, een stropdas en een trui. Een justitioneel verleden kan de voortgang van de opleiding blokkeren. De brancheorganisatie verzorgt de examinering.

 

Intake handhaver toezicht en veiligheid, niveau 3, bol

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake handhaver toezicht en veiligheid, niveau 3, bol. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.


Toelatingsvoorwaarden

 • Een van de volgende voorwaarden:
  diploma beroepsopleiding (mbo niveau 2)
 • diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde, economie of een tweede moderne vreemde taal
 • overgangsbewijs 3-4 havo/vwo
 • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

 

 • Aanvullende beroepsspecifieke voorwaarden:
 • geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs of geldig buitenlands paspoort met een verblijfsvergunning voor meerdere jaren
 • als je korter dan 8 jaar in Nederland bent, moet je een officiële verklaring uit het land van herkomst kunnen overleggen waaruit blijkt dat je in deze periode niet in aanraking bent geweest met justitie.
 • de afgelopen 8 jaar ben je niet in aanraking geweest met politie of justitie, ook niet voor een taakstraf (antecedenten); je bent dus van onbesproken gedrag
 • geen zichtbare tatoeages en/of piercings (vanwege het uniformreglement)
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
 • leeftijd 17 jaar of ouder op 1 februari van het 1e jaar (voorwaarde van de stagebedrijven vanwege de werkzaamheden in de beroepspraktijk


Verklaringen die niet in het Engels of Nederlands zijn, moet je laten vertalen door een beëdigd vertaler.