Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Haarlem
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
31/08/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Over de opleiding

Met de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid kun je door naar een niveau 4-opleiding of kun je aan het werk als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bij bijvoorbeeld een gemeente, een openbaarvervoersbedrijf of bij de douane.

Een BOA treedt op bij afwijkende en of ongewenste situaties in het publieke domein. Dit doe je door goed te observeren en te surveilleren. Door te handelen, bepaalde gesprekstechnieken in te zetten en een professionele beroepshouding uit te stralen kun je mensen laten meewerken. Zo vergroot een BOA de leefbaarheid en veiligheid op straat.
Met jouw kennis kun je mensen waarschuwen en advies geven over bijvoorbeeld zakkenrollers, woninginbraken en autodiefstal. Naast de adviezen zal je ook vaak hulp moeten bieden bijvoorbeeld aan mensen op straat of bij een ongeval.

Je ontwikkelt tijdens de opleiding vaardigheden die ervoor zorgen dat je doortastend en integer kunt handelen. Zo moet je soms mensen staande houden, een bekeuring uitschrijven of goederen in beslag nemen.

 

WAT KUN JE NA DEZE OPLEIDING?

Met je diploma kun je bij veel gemeentes aan de slag als handhaver. Je kunt ook doorstromen naar een ander uniformberoep, bijvoorbeeld de politie. Een diploma biedt geen garantie op een vervolgtraject bij de politie, maar geldt wel als voordeel.

FaLang translation system by Faboba