Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Als handhaver of beveiliger bewaak jij de veiligheid van de mensen om je heen. Foutparkeerders, inbrekers op de bouwplaats of relschoppers bij een concert: jij geeft ze geen kans. Met jouw kordate optreden voorkom je dat de situatie uit de hand loopt en draag je elke dag bij aan de veiligheid.

 

Jij bent

Jij bent een echte koele kikker. Je blijft altijd rustig, zelfs als mensen heel boos zijn of in spannende situaties. Een baan als beveiliger of handhaver lijkt je wel wat: altijd alert zijn, snel beslissingen nemen, een dreigende ruzie sussen en mensen helpen als er een probleem is.

 

Jij leert

Je leert alles om een goede beveiliger of handhaver te worden. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met conflicten en agressie, hoe je bekeuringen uitschrijft, hoe je moet surveilleren en hoe je goed samenwerkt met hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance). Ook leer je veilig en milieubewust werken.

 

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding oefenen we veel praktijksituaties. Je oefent met toegangscontroles en controlerondes lopen, met optreden bij calamiteiten en met sociale vaardigheden. Dat doen we in onze speciale praktijkstraat.

 

Ook krijg je basisvakken zoals Nederlands, Engels en rekenen.

 

Na de opleiding

Je kunt direct gaan werken in de beveiliging, bij het stadstoezicht of de handhaving. Ook kun je verder leren. Met een mbo-diploma als beveiliger en handhaver heb je bijvoorbeeld goede kans om aangenomen te worden op de politieopleiding.