Keywords:
Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Zwolle
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Toezicht houden op orde en veiligheid en het handhaven van de verordeningen binnen de gemeente in samenwerking met de politie. Zorgen voor een leefbare omgeving. Als buitengewoon opsporingsambtenaar optreden als burgers strafbare feiten begaan. Maak jij er graag je werk van? Meld je dan aan voor de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid! Zorg jij straks voor orde en veiligheid? Meld je snel aan!

 

De opleiding duurt twee jaar en sluit goed aan bij de beroepspraktijk. Je doet ervaring op tijdens evenementen en je neemt deel aan projecten in samenwerking met de politie. Zo leer je de kneepjes van het vak en ervaar je welke vaardigheden belangrijk zijn. Weerbaarheid en communicatieve vaardigheden krijgen veel aandacht in de opleiding. Deze opleiding heeft een maximaal aantal plaatsen voor toelating.

 

Je loopt stage in het eerste of het tweede leerjaar. Dat kan zijn als handhaver in opleiding bij de gemeente, bij het openbaar vervoer, binnen de branche milieu of als toezichthouder bij parkeer. De stage varieert van 15 weken tot 20 weken, afhankelijk waar je stage loopt.

 

Na deze opleiding kun je doorstromen naar één van de opleidingen van de Politieacademie. Je moet wel een sollicitatieprocedure doorlopen bij de politie. Daarnaast kun je doorstromen naar niveau 4; opleiding Leidinggeven Team Afdeling Project.


Ook bestaat de mogelijkheid om als BOA Openbaar Vervoer door te leren.
Na deze opleiding kun je als Arrestanten Verzorger aan het werk bij de politie, als handhaver bij diverse gemeentes of vervoersmaatschappijen.