Keywords:
Education Market, ICT, Software Developer, Engineering, Securitytester
Edu type:
Formal education
Location:
Leiderdorp
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/10/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Flexibele opleiding Software engineering, zeer actueel programma, directe koppeling met de praktijk. Behaal een wettelijk erkend bachelorgetuigschrift.

 

Carrière maken als software developer en engineer? Kies dan voor de HBO-bachelor Software engineering. Het doel van deze opleiding is om (toekomstige) software engineers op te leiden tot professionals die bekwaam zijn om complexe software te kunnen ontwikkelen. De inhoudelijke focus ligt hierbij op alle stappen van de lifecycle van applicatiesoftware; het design, het bouwen, het testen en het in productie nemen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de steeds complexere (bedrijfs)context waarbinnen deze applicatiesoftware wordt ontworpen en gemanaged.

 

De HBO-bachelor Software engineering van LOI Hogeschool bereidt je perfect voor op een uitdagende en verantwoordelijke functie in de ICT. Je volgt een zeer volledig en actueel programma. In de propedeuse komen o.a. PHP & MySQL, Javascript en Ambi E-CF infrastructure aan bod. In de hoofdfase verbreed en verdiep je je kennis met onder meer Low code development, Software design en IT economics en kies je een van de vier minors: UX Specialist, Test Specialist, Security Specialist of IT Architect.

Tijdens de opleiding voer je regelmatig gerichte praktijkopdrachten uit. Dit garandeert een optimale verbinding tussen theorie en praktijk, waardoor jij je als professional effectief ontwikkelt. Je kunt de praktijkopdrachten meestal uitvoeren binnen je eigen organisatie. En dat scheelt veel tijd! Naast de praktijkopdrachten is er ook een praktijkperiode in de opleiding opgenomen waarin je onder meer werkt aan de generieke HBO-competenties en toepasselijke beroepscompetenties.

 

De bacheloropleiding HBO Software engineering is zeer actueel en sluit aan op functieprofielen zoals deze zijn gedefinieerd in het European e-Competence Framework (e-CF). Het diploma heeft dan ook een hoge en duidelijk herkenbare waarde op de nationale en internationale arbeidsmarkt.

 

Daarom kies je voor de opleiding HBO-bachelor Informatica (Software engineering)

  • Directe koppeling met de praktijk.
  • Opleiding sluit volledig aan op het European e-Competence Framework, dé internationale standaard voor ICT’ers.
  • Inclusief alle benodigde vakliteratuur.
  • Train je vaardigheden tijdens de contactdagen.