Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Heerlen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

De opleiding in het kort

 

Waarom ict?
Eigenlijk heb je dagelijks te maken met ict. Denk maar aan je smartphone, tablet, navigatie of laptop. Maar ook software zoals iDeal, Facebook, Spotify en Apps op je telefoon zijn ict. Het ict-vakgebied is heel breed en wordt bijna overal ingezet. Je kunt ict inzetten om mensen te helpen door creatieve oplossingen te bedenken voor dagelijke problemen. Of je gebruikt ict om bedrijven innovatiever en winstgevender te maken. Daarbij zit je niet de hele dag alleen achter je computer te programmeren, maar ben je bijvoorbeeld met klanten in gesprek over hun wensen, creatief aan het brainstormen, ontwerpen of tot in detail een applicatie aan het testen. Ict is overal nodig en dat wordt de komende jaren alleen maar meer. In de ict-branche is er volop werk en heb je goede baankansen.

 

Wil jij ook die gewilde ICT-er worden? Dan heeft Zuyd de volgende mogelijkheden voor jou:

4-jarige bachelor HBO-ICT

Bij de opleiding HBO-ICT van Zuyd kun je ervoor kiezen om ICT-breed opgeleid te worden of je te verdiepen binnen een van de ICT-profielen. Klik hier voor het totaaloverzicht van het programma en de vakken.


3-jarig traject bachelor HBO-ICT voor vwo'ers
Speciaal voor vwo'ers hebben we een 3-jarig traject ontwikkeld. Dat levert tijdswinst op! Ook hebben we afspraken met verschillende universiteiten gemaakt over de doorstroom vanuit de bachelor HBO-ICT naar een Masteropleiding zonder een extra schakelprogramma te volgen.


Interessant? Check dan:

Voor een goed en volledig beeld adviseren wij je om op je school deel te nemen aan een voorlichtingssessie, een Open dag bij Zuyd te bezoeken en je in te schrijven voor een Proefstudeerdag/Meeloopdag.


Vervolgens kun je je voor de opleiding HBO-ICT inschrijven via Studielink en wordt je uitgenodigd voor een Studiekeuzecheck.


Andere ict-opleidingen van Zuyd:

2-jarige opleiding Ad-ICT
De opleiding Associate degree ICT (Ad-ICT) is interessant voor jou als je een mbo-4 of havo-diploma hebt (of al werkt) en een kortdurende, praktijkgerichte voltijd opleiding in 2 jaar wilt volgen.


Deeltijd voor werkenden

Vanaf september 2017 is ook een deeltijdvariant van de opleiding Ad-ICT van start gegaan. Ideaal om een ICT-studie te volgen naast je werk.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkenD en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).