Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden, Online
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
any time
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

WORD DIE VEELGEVRAAGDE HBO-JURIST!
Wetten en regels nemen toe en de wereld wordt steeds complexer. Daarom is er bij bedrijven meer behoefte aan hbo-juristen en juridische adviseurs. Laat jij graag je hersens kraken, vind je het leuk om zaken uit te pluizen en ben je niet bang voor een grote hoeveelheid leesvoer? Volg dan de opleiding HBO Rechten. Na deze opleiding kun je aan de slag als praktijkgerichte jurist en mag jij je Bachelor of Laws noemen.

 

Het eerste jaar van de opleiding Rechten HBO maak je kennis met het recht en je leert praktische juridische vaardigheden. Hierdoor heb je een goed beeld van wat het recht in de praktijk inhoudt. Jaar 2 is de hoofdfase van je studie. In dit jaar wordt jouw kennis verder verbreed door modules die betrekking hebben op verschillende rechtsgebieden in de publieke en private sfeer. In de laatste fase van HBO Rechten wordt meer nadruk gelegd op kennis van het internationale recht. Je werkt ook aan jouw onderzoeksvaardigheden die je als hbo-jurist nodig hebt. Je rondt de opleiding af met een stage en een afstudeeronderzoek.

 

 

WAT KUN JIJ NA DE OPLEIDING RECHTEN HBO?
Na HBO Rechten ben jij een teamspeler met sterke sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent een denker én een doener die alles weet van bedrijfsprocessen en de regelgeving. Doordat HBO Rechten een praktijkgerichte juridische opleiding is, kun je na de opleiding direct aan de slag in de praktijk. Functies die je onder andere kunt vervullen na deze rechtenstudie zijn: 

- HBO jurist

- Juridisch adviseur

- Juridisch consultant