Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden, Online
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
any time
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

WORD DIE VEELGEVRAAGDE HBO-JURIST!

Wetten en regels nemen toe en de wereld wordt steeds complexer. Daarom is er bij bedrijven meer behoefte aan hbo-juristen en juridische adviseurs. Laat jij graag je hersens kraken, vind je het leuk om zaken uit te pluizen en ben je niet bang voor een grote hoeveelheid leesvoer? Volg dan de opleiding HBO Rechten. Na deze opleiding kun je aan de slag als praktijkgerichte jurist en mag jij je Bachelor of Laws noemen. 

 

HOE IS DEZE OPLEIDING OPGEBOUWD?

Bij de opleiding HBO Bachelor Rechten kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

 

HET STUDIEPROGRAMMA

 

HBO BACHELOR RECHTEN 6019

 

JAAR 1

Het eerste jaar van de opleiding Rechten HBO maak je kennis met het recht en je leert praktische juridische vaardigheden. Hierdoor heb je een goed beeld van wat het recht in de praktijk inhoudt.

 

JAAR 2

Dit is de hoofdfase van je studie. In dit jaar wordt jouw kennis verder verbreed door modules die betrekking hebben op verschillende rechtsgebieden in de publieke en private sfeer.

 

JAAR 3/4

In de laatste fase van HBO Rechten wordt meer nadruk gelegd op kennis van het internationale recht. Je werkt ook aan jouw onderzoeksvaardigheden die je als hbo-jurist nodig hebt. Je rondt de opleiding af met een stage en een afstudeeronderzoek.

 

WAT KUN JE NOG MEER VERWACHTEN

Vrije en begeleide modules

Deze Rechten opleiding bestaat uit vrije modules en begeleide modules. Bij de vakken met meer interactie (begeleide modules) krijg je extra online begeleiding door je docent en mentor. Ook helpen we je met een planning.

 

Vliegende start dankzij de Startmodule

Studeren kun je leren! In de Startmodule van de Rechten opleiding leggen we uit hoe je studeren bij NTI het best kunt aanpakken.

 

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

 

TOELATING
TOELATINGSEISEN

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Rechten als je een van de volgende diploma's hebt:

  • havo-diploma
  • vwo-diploma
  • mbo-diploma (niveau 4)
  • 21+ toets behaald

Voldoe jij aan één van deze eisen?

NIET DE JUISTE DIPLOMA'S, WEL OUDER DAN 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een hbo-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

MET VRIJSTELLINGEN STUDEER JE SNELLER

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

 

STAGE
STAGEDUUR

Tijdens de opleiding Rechten HBO loop je stage. Zo ervaar je hoe het is om hbo-jurist of juridisch adviseur te zijn. Je bent voor deze opleiding 840 uur met de stage bezig. 700 uur doe je ervaring op in de praktijk. De overige uren werk je aan je verslag. Je wordt vanuit NTI begeleid door een stageadviseur.

 

STAGEPLAATS

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding HBO Rechten past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen.

 

EXAMEN
WETTELIJK HBO-GETUIGSCHRIFT RECHTEN

HBO Bachelor Rechten van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding HBO Bachelor Rechten ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Rechten. Je mag je dan Bachelor of Laws noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

 

STUDIEDUUR & LESGELD
JE BETAALT ALLEEN DE EERSTE 3 JAAR LESGELD EN EXAMENKOSTEN

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.