Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Bij de Juridische Hogeschool word je opgeleid tot een ondernemende en resultaatgerichte jurist. Met je Bachelor of Laws (LLB) kun je veel verschillende functies uitoefenen bij diverse organisaties, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid of een instelling. We bieden de voltijdopleiding HBO-Rechten aan in Tilburg en ’s-Hertogenbosch en de deeltijdopleiding in Tilburg.

 

Met je diploma HBO-Rechten ben je Bachelor of Laws (LLB). Je bent breed opgeleid en in staat om je eigen carrière uit te stippelen. Je kunt aan de slag als juridisch adviseur of medewerker, bedrijfsjurist, paralegal, privacy-officer en nog veel meer en in allerlei rechtsgebieden.

 

De studie HBO-Rechten duurt 4 jaar. Elk studiejaar is verdeeld in 4 blokkken. Elk blok heeft een thema bijvoorbeeld 'De bedrijfsjurist', 
'De belangenbehartiger' of 'Secretaris in een rechterlijke omgeving'. 
In de tijdlijn kun je alle vakken per blok zien. 


Aan het einde van het eerste jaar: de propedeuse, krijg een een bindend studieadvies. Dan weet je of je op de opleiding mag blijven en aan het tweede jaar: de kernfase, mag beginnen. 


In het derde jaar ga je op stage, daarmee geef je een eigen accent aan je studie, omdat je zelf een branche en rechtsgebied kiest. Net zoals met de minor en je afstudeerstage in het vierde jaar.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).