Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Zwolle
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

ICT-beheerder

Als ICT-beheerder ontwerp, installeer en onderhoud je multi-servernetwerken ten behoeve van productieprocessen of informatievoorziening in bedrijven en instellingen. Je hebt een brede kennis van soft- en hardware en bent deskundig op het gebied van database-technologie en database-beheer, software-engineering en gebruikersondersteuning. Je hebt een technische of organisatorische functie op het gebied van ICT binnen een organisatie.

 

Beroepseisen
- je bent nauwkeurig
- je bent zorgvuldig
- je werkt geconcentreerd
- je bent dienstverlenend
- je bent communicatief vaardig
- je bent flexibel
- je hebt interesse in cijfers
- je kan omgaan met vertrouwelijke informatie
- je kan goed samenwerken


ICT-beheerder BOL 4
Let op!

Dit is een opleiding met een numerus fixus; er is slechts een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Ben je zeker van je keuze? Meld je dan zo vroeg mogelijk aan!

 

Voor wie
Jongeren en (jong)volwassenen die op zoek zijn naar een flexibele mbo-opleiding.


School en stage
Deze opleiding duurt in principe 3 jaar. De definitieve opleidingsduur wordt bepaald tijdens het intakegesprek en is afhankelijk van individuele ervaring en behaalde diploma’s/certificaten.

 

Je volgt de opleiding via de beroepsopleidende leerweg (BOL-school en stage). Bij de beroepsopleidende leerweg volg je het praktijkprogramma op school en via stages bij erkende leerbedrijven. Je gaat in het eerste leerjaar 5 dagen per week naar school. Daarna vormen stages een onderdeel van het lesprogramma. Het is ook mogelijk om in het buitenland stage te lopen. Tussen het Deltion College en jou wordt een onderwijsovereenkomst afgesloten.

 

Breed eerste jaar
Je start met een basisperiode van een jaar, waarin je kennis maakt met alle facetten van automatisering die het ICT-Lyceum van het Deltion College je kan bieden. Na deze basisperiode maak je een keuze uit de opleiding Media- en Applicatieontwikkelaar of ICT-Beheerder.

Je kunt de opleiding ook volgen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL-school en werken). Hiervan is een apart informatieblad verkrijgbaar.

 

Klassikaal of individueel
Je kunt de opleiding klassikaal of individueel volgen.

 

Klassikaal
Gedurende het eerste semester volgen alle studenten van de niveau 3 en 4 opleiding ICT dezelfde theorie en praktijk. Je doet kennis en vaardigheden op gericht op het ontwerpen, beheren en ontwerpen van software, hardware, netwerken en applicaties. Na dit eerste halfjaar kun je op basis van je ervaringen een weloverwogen keuze maken uit de niveau 3 of één van de niveau 4 opleidingen.

 

Individueel
Bij de individuele opleiding bepaal jij in overleg met een studieloopbaanbegeleider de route van de opleiding. Je schrijft je in op workshops en lessen en werkt samen in projecten.

 

Inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit drie delen, het basisdeel, het profieldeel en keuzedelen. Bij al die delen gaat het om het krijgen van kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag. Dit heb je allemaal nodig om je toekomstig beroep goed uit te kunnen oefenen. De drie delen moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen.

 

Je werkt aan een onderdeel tijdens contacturen (Iesuren), zelfstudie-uren en in praktijksituaties en projecten. Regelmatig leg je toetsen af. Als je die toetsen goed maakt, heb je een onderdeel afgerond. Als je alle onderdelen afgesloten hebt, ontvang je je diploma. Je haalt het diploma dus stap voor stap. Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan de orde:

- Ontwikkelen van informatiesystemen
- Implementeren van informatiesystemen

- Beheren van informatiesystemen
- Opzetten en inrichten van een servicedesk


De algemene onderdelen van de opleiding zijn o.a:

- Loopbaan en burgerschap (functioneren als zelfstandig burger in de maatschappij)
- Nederlands
- Rekenen
- Engels
- Sport


Voor Nederlands en rekenen moet een landelijk examen worden gedaan. Gedurende de opleiding biedt het ICT-lyceum de mogelijkheid om wiskunde te volgen.

 

Keuzedelen
Elke opleiding in het mbo biedt een aantal keuzedelen waarmee je je kennis en vaardigheden kunt verbreden of verdiepen. Bij de start van je opleiding krijg jij informatie over welke keuzedelen jouw opleiding biedt.

 

Op je plek bij Deltion
Eén van je leraren is je studieloopbaanbegeleider. Deze bespreekt met jou je studievoortgang en schakelt hulp in als dat nodig is. Voor studenten met een extra begeleidingsvraag is extra begeleiding mogelijk (Passend Onderwijs). Over deze begeleiding worden vooraf afspraken gemaakt. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je mogelijk extra begeleiding nodig hebt, dan overleggen we dat tijdens je intake.

 

Studiefaciliteiten
Op het Deltion College zijn ruimtes, waar je zelfstandig of in groepjes kunt werken. Ook vind je er het Media Informatie Centrum (MICT), waar je kunt werken en waar je allerlei informatie vindt. Boeken, cd’s en dvd’s zijn er gratis te leen.

 

Verder leren
Je kunt verder leren in het volledig dagonderwijs in het hbo, bijvoorbeeld Hoger Informatica Onderwijs of Lerarenopleiding. Wie zijn studie in het hbo wil voortzetten, wordt geadviseerd het keuze-onderdeel Doorstroom hbo-ICT te volgen. Verder zijn er diverse extra certificaten te behalen. Daarnaast is het mogelijk een associate degree te volgen. Deze mogelijkheid is bedoeld voor studenten die willen doorstuderen, maar geen 4 jarige hbo bacheloropleiding willen volgen. Het niveau ligt tussen mbo niveau -4 en hbo-bachelor.

 

Informatie en aanmelding
Aanmelden voor deze opleiding kan digitaal, via onze website. Wil je je aanmelden? Klik dan op de oranje button ‘aanmelden’, rechtsboven in het digitale opleidingsblad. Wil je nog meer informatie over het beroep waarvoor je wordt opgeleid? Kijk dan eens op www.beroepeninbeeld.nl. Wil je meer informatie over deze opleiding of over andere opleidingsmogelijkheden? Dat kan ook in een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Neem dan contact op met het Studenten SuccesCentrum, tel. (038) 850 30 00 of mail naar ssc@deltion.nl

 

Vragen kun je ook stellen aan de heer R. Kerssies (klassikale leerweg), rkerssies@deltion.nl of de heer H. Koopmans (individuele leerweg), hkoopmans@deltion.nl of tel (038) 853 41 57.