Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
unknown
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Ben je benieuwd naar ICT ontwikkelingen en wil je weten hoe computers en applicaties werken? Als student IT & Online ben je geïnteresseerd in de toepassing van computers en mobiele telefoons. Zowel thuis als op je werkplek. Je werkt bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling of bij ICT-bedrijven. Je werkt dus mogelijk later voor verschillende bedrijven, al dan niet in de ICT.

 

Meer over de opleiding

In je opleiding leer je de gebruikers van computerapparatuur te ondersteunen. Je leert meldingen af te handelen en je geeft gebruikers van IT-apparatuur goede instructies en adviseert gebruikers waar nodig.


Je leert om computer netwerken te beheren en te installeren. Je geeft advies over het gebruik van applicaties en je installeert en configureert applicaties.

Je ondersteunt gebruikers van IT door het installeren en beheren van gebruikersdevices. Hiervoor gebruik je je kennis van Windows OS en Linux. Je leert te werken volgens vaste procedures. Je leert zelfstandig je werk en je dag plannen. Naast de technische kennis en vaardigheden over het afhandelen van meldingen en het toepassen van de geldende regel- en wetgeving, heb je zicht op je eigen functioneren en de plek die de It-afdeling inneemt in het bedrijf.

Tijdens de opleiding leer je samenwerken en leidinggeven, waarbij gespreks- en omgangstechnieken geoefend moeten worden.