Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Nieuwsgierig naar nieuwe technologische ontwikkelingen? En weten hoe computers en applicaties werken? Met de opleiding Expert IT devices and systems bol, ben jij de spin in het web. Jij helpt op een servicedesk of ICT-afdeling. Storing? Jij lost het op.   

 

JIJ BENT DE SLIMME HELD VAN DE IT

Jij zorgt ervoor dat de IT-infrastructuur en de bijbehorende apparaten, zoals printers en smartboards goed werken. Je bent geduldig. En voelt goed aan wat er eerst moet gebeuren. Je werkt vaak zelfstandig, maar je kunt ook goed samenwerken met collega’s. Je vindt het leuk om klanten te helpen. En je hebt technisch inzicht. Woon je toevallig ook nog op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? De opleiding Expert IT systems and devices bol heeft een AanDeBak-garantie.

 

WAT LEER JE TIJDENS DE OPLEIDING?

Tijdens de opleiding Expert IT systems and devices bol leer je computerservices installeren en samen laten werken. Vooral via het internet. Je leert om opslag, servers, databases en netwerkfuncties te leveren via de cloud. Ook weet je hoe je software veilig downloadt en installeert van het internet.

 

Wat je in de theorielessen leert, pas je in de praktijk toe. Zoals het beantwoorden van gebruikersvragen. En advies geven over veilig gebruik van een computer met Windows OS en Linux.

 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld om je te verdiepen in Cloud & Datacenter Engineering. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

 

Dit ga je doen

 • Veiligheidsadvies geven aan de klant
 • Databases beheren
 • Apps onderhouden

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf elektrische draden aanleggen
 • Zelf programmeren
 • Games ontwikkelen

STAGE LOPEN

In het eerste jaar leer je alles wat je nodig hebt om stage te lopen. In het tweede leerjaar loop je een half jaar stage. Je gaat 4 dagen per week naar het stagebedrijf én 1 dag volg je theorielessen op school. In het derde leerjaar loop je een half jaar stage, dan ga je 5 dagen per week naar je stagebedrijf. 

Jij kiest waar je  jouw stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl.

 

BEROEPEN NA DE OPLEIDING

Met jouw diploma Expert IT systems and devices werk je bij een IT-bedrijf. Of op de servicedesk ICT van een organisatie.

 

Collega’s of klanten komen bij jou. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een digitale handleiding voor gebruikers. Je beheert de functies van applicaties, servers en netwerken. Ook geef je klanten advies op het gebied van veiligheid in IT. En je zorgt ervoor dat alles veilig blijft werken. 

 

Met het behaalde diploma heb je voldoende doorgroeimogelijkheden in het bedrijfsleven. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt precies werken
 • Je bent leergierig
 • Je bent stressbestendig

Deze niet (altijd)

 • Je kunt goed leidinggeven
 • Je bent creatief
 • Je kunt goed gamen