Zoekwoorden:
Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ben je benieuwd naar ICT ontwikkelingen en wil je weten hoe computers en applicaties werken? Als student ICT ben je geïnteresseerd in de toepassing van computers en mobiele telefoons. Zowel thuis als op je werkplek. Je werkt bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling of bij ICT-bedrijven. Je werkt dus mogelijk later voor verschillende bedrijven, al dan niet in de ICT.

 

Over de opleiding

In je opleiding leer je de gebruikers van computerapparatuur te ondersteunen. Je leert meldingen af te handelen en je geeft gebruikers van IT-apparatuur goede instructies en adviseert gebruikers waar nodig. Je leert om computer netwerken te beheren en te installeren. Je geeft advies over  het gebruik van applicaties en je installeert en configureert applicaties.

Je ondersteunt gebruikers van IT door het installeren en beheren van gebruikersdevices. Hiervoor gebruik je je kennis van Windows OS en Linux. Je leert te werken volgens vaste procedures. Je leert zelfstandig je werk en je dag plannen. Naast de technische kennis en vaardigheden over het afhandelen van meldingen en het toepassen van de geldende regel- en wetgeving, heb je zicht op je eigen functioneren en de plek die de It-afdeling inneemt in het bedrijf. Tijdens de opleiding leer je samenwerken en leidinggeven, waarbij gespreks- en omgangstechnieken geoefend moeten worden.

 

Wat kan ik hiermee worden?

Een expert IT systems and devices werkt zelfstandig bij het installeren en onderhouden van hard- en sotware, maar kan ook goed communiceren met zijn collega's en de klant. Je kunt gaan werken bij een IT-bedrijf of een IT-dienstverlener.

De Expert IT systems and devices installeert en configureert hardware en devices en legt netwerken aan. Je ontwikkelt webapplicaties, richt een databaseserver in en weet Internet Of Things oplossingen te bedenken.

 

Je hebt veel technische kennis en een servicegerichte instelling. Ook het testen, beheren en beveiligen van de diverse onderdelen van het systeem behoren tot je taken.


De Expert IT systems and devices werkt veel zelfstandig, maar ook met collega’s. Van studenten voor deze opleiding verwachten we dat je nieuwsgierig bent en creatief. Je helpt bij de helpdesk de gebruikers van IT-systemen. Je bent klantvriendelijk.

 

Verschil BOL en BBL

Je kunt kiezen tussen de beroepsopleidende leerweg (bol) en de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Bij beide leerwegen volg je een deel van de opleiding in de praktijk. We noemen dit deel de beroepspraktijkvorming. Beide leerwegen leiden op voor hetzelfde diploma. Het verschil tussen beide leerwegen is de tijd die je doorbrengt op school of bij je leerwerkbedrijf.

 

Wil je meer informatie over deze opleiding, zoals toelatingseisen, opleidingskosten, en aanmeldprocedure, klik hier