Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat ga ik leren?

Wil jij later verantwoordelijk zijn voor de informatiesystemen waar de moderne maatschappij op draait? Lees dan meer over onze opleiding Expert IT systems and devices.

Deze opleiding is opgebouwd uit kerntaken:

  • Ondersteunen van gebruikers
  • Beheer van infrastuctuur
  • Beheer van applicaties
  • Ontwikkeling van digitale informatievoorzieningen
  • Controle van de security

Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken zoals Engels, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Je leert hoe je goed kunt samenwerken, nieuwe ICT-kennis opdoet en hoe je nauwkeurig, resultaatgericht, met doorzettingsvermogen en creatief werkt. Dit worden ook wel competenties genoemd. De projecten/taken waaraan je tijdens je opleiding gewerkt hebt, mag je opnemen in je eigen portfolio. 

 

Heb je alle noodzakelijke kerntaken behaald, voldoende competenties ontwikkeld en ben je ook geslaagd voor de overige examens, dan ontvang je je diploma. 

 

Wat kan ik worden?

Als expert IT systems and devices houd je je bezig met het beheer, de veiligheid en het onderhoud van een geautomatiseerd informatiesysteem. Ook behoren netwerkbeheer en cloudvoorzieningen tot je takenpakket.

Je coördineert het systeemonderhoud en je onderhoudt contacten met klanten en leveranciers. Daarnaast stel je richtlijnen en procedures op voor het beheer en gebruik van de systemen. Je ziet ook toe op het juiste gebruik daarvan. 

Je bent een ICT-generalist, die opereert als spil binnen de organisatie. Je ondersteunt waar nodig de applicatiebeheerders en andere gebruikers.

In vrijwel alle organisaties speelt ICT-beheer een grote rol. Een expert IT systems and devices kan dan ook vrijwel overal terecht. Bij ICT-dienstverlenende organisaties, maar ook binnen ICT-afdelingen van commerciële bedrijven en (non-)profit organisaties.

Jouw profiel als professional? Je hebt een dienstverlenende instelling en je communiceert zorgvuldig. Nieuwe ontwikkelingen in de ICT hebben je interesse én je bent een doorzetter.

FaLang translation system by Faboba