Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
's-Hertogenbosch
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:


Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

- Vmbo­diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie
- Vmbo­diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek en Economie of Zorg en Welzijn of - -  Landbouw met wiskunde of economie of een tweede vreemde taal

- Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
- Leerlingen met een diploma kaderberoepsgerichte leerweg worden geadviseerd te starten in de niveau 3 opleiding.

 

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum.

 

Advies nodig?

Voor vragen over opleidingen en kosten bel het Studenten Succes Centrum, 073 6249600
Meld je digitaal aan viawww.kw1c.nl of bel voor een aanmeldformulier
Meld je vroeg aan, dan is de kans op plaatsing groter

 

 

Wat kan ik worden?

Als ICT­beheerder houd je je bezig met het beheer, de veiligheid en het onderhoud van een geautomatiseerd informatiesysteem. Ook behoren netwerkbeheer en cloudvoorzieningen tot je takenpakket.

Je coördineert het systeemonderhoud en je onderhoudt contacten met klanten en leveranciers. Daarnaast stel je richtlijnen en procedures op voor het beheer en gebruik van de systemen. Je ziet ook toe op het juiste gebruik daarvan.

Je bent een ICT­generalist, die opereert als spil binnen de organisatie.Je ondersteunt waar nodig de applicatiebeheerders en andere gebruikers.

 

In vrijwel alle organisaties speelt ICT­beheer een grote rol. Een ICT­beheerder kan dan ook vrijwel overal terecht. Bij ICT­dienstverlenende organisaties, maar ook binnen ICT­afdelingen van commerciële bedrijven en (non­)profit organisaties.

Jouw profiel als professional? Je hebt een dienstverlenende instelling en je communiceert zorgvuldig. Nieuwe ontwikkelingen in de ICT hebben je interesse én je bent een doorzetter.

 

Wat ga ik leren?

Wil jij later verantwoordelijk zijn voor de informatiesystemen waar de moderne maatschappij op draait? Lees dan meer over onze opleiding ICT­beheerder.

 

Deze opleiding is opgebouwd uit kerntaken. Zoals het ontwikkelen, implementeren en beheren van informatiesystemen. En bijvoorbeeld het organiseren van een servicedesk.

 

Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken: Engels, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

 

Je leert hoe je goed kunt samenwerken, nieuwe ICT­kennis opdoet en hoe je nauwkeurig, resultaatgericht, met doorzettingsvermogen en creatief werkt. Dit worden ook wel competenties genoemd. De projecten/taken waaraan je tijdens je opleiding gewerkt hebt, mag je opnemen in je eigen portfolio. Heb je alle noodzakelijke kerntaken behaald, voldoende competenties ontwikkeld en ben je ook geslaagd voor de overige examens, dan ontvang je je diploma.

 

Wat doe ik tijdens de stage?

Je komt ongeveer vijf dagen in de week naar het Koning Willem I College. In het tweede en derde jaar ga je steeds een half jaar op stage. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.