Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Aanleggen, beheren en beveiligen van ICT-netwerken. Dat is jouw verantwoordelijkheid als expert IT systems and devices. Jij zorgt ervoor dat de IT-infrastructuren en de daaraan gekoppelde devices goed zijn ingericht en optimaal functioneert. Zoals de functienaam het als zegt: jij bent de IT-expert.

- Je ontwerpt, implementeert en beheert informatiesystemen
- Je bewaakt en verbetert de (cyber)security
- Je ontwikkelt digitale informatievoorzieningen

 

 

Past deze opleiding bij jou?
Een expert IT systems and devices heeft een uitvoerende en adviserende rol op het gebied van ICT. Je hebt technisch en analytisch inzicht, en denkt in oplossingen. Je werkt gestructureerd, kunt prioriteiten stellen en bent proactief. Ook kun je goed onder tijdsdruk werken, want issues komen meestal onverwacht en moeten zo snel mogelijk worden verholpen.

Doordat je veel contact met opdrachtgevers hebt, ben je dienstverlenend, klantvriendelijk en kun je mondeling duidelijk communiceren.

 

 

Hoe ziet mijn opleiding eruit?
De opleiding duurt drie jaar en is opgedeeld in 12 periodes. In het eerste jaar volg je zowel theorie- als praktijklessen. In het tweede en derde jaar krijg je een combinatie van lessen en een stage. Op het programma staan actuele thema’s als internetbeveiliging en privacy. Tijdens de opleiding werk je veel met projecten en ICT-simulaties, bijvoorbeeld van een servicedesk of van informatienetwerken. Ook leer je om te scrummen, een flexibele manier van werken die binnen de ICT veel wordt toegepast. Om het allemaal nog echter te maken, ga je aan de slag met echte projecten uit het bedrijfsleven, zowel op school als in de digitale werkplaats van Noorderpoort.

 

 

Welke banen kun je krijgen?
Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

- Netwerkbeheerder
- Systeembeheerder
- ICT-beheerder
- Leidinggevende binnen ICT-branche