Keywords:
Security, Safety, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Gedurende het eerste studiejaar, de propedeuse, leg je een de basis voor je verdere opleiding. Het is een jaar van verkenning waarin je voor het eerst kennismaakt met het beroepsprofiel en werkveld.

 

Tijdens het tweede jaar zet je de lijn vanuit de propedeuse voort. Je verkent nieuwe gebieden en bouwt verder aan een netwerk binnen het vakgebied.

 

In het eerste half jaar van je derde jaar verdiep je je in veiligheidsvakken, bijvoorbeeld security intelligence, governance en integriteit, terreur, radicalisering. In de tweede helft van het derde jaar loop je verplicht stage.

 

In het eerste half jaar van je vierde jaar volg je een afstudeerrichting die specifiek gericht is op een terrein of beroep in het werkveld. Het onderwijs bestaat uit verdieping in vraagstukken, werkzaamheden, kennis en theorieën. Het tweede half jaar staat in het teken van je afstudeeropdracht en je scriptie.

 

Tijdens een afrondend gesprek verdedig je je scriptie. Zo laat je zien dat je voldoende kennis hebt opgedaan en dat je de praktijk van integrale veiligheid beheerst.

 

Na je afstuderen mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren. Deze titel geeft zowel nationaal als internationaal aan op welk niveau je gestudeerd hebt.

 

Locatiespecialisaties

De voltijdopleiding Integrale Veiligheid wordt aangeboden op de locatie Rotterdam.


Hogeschool Inholland Rotterdam is een hogeschool met een prettige en persoonlijke sfeer. Studenten en docenten kennen elkaar en je kunt rekenen op professionele en persoonlijke begeleiding. Onze docenten, studieloopbaanbegeleiders, decanen en studiekeuzeadviseurs staan voor je klaar en geven je alle steun en ruimte om je talenten breed te ontwikkelen en je ambities waar te maken. Studeren bij Hogeschool Inholland Rotterdam betekent studeren op een veelzijdige en gezellige locatie. De hogeschool ligt op enkele minuten lopen van metrostation Wilhelminaplein. De collegezalen en projectruimtes zijn helemaal ingericht voor modern onderwijs.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).