Keywords:
Security, Education Market, Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

De maatschappij heeft een sterke behoefte aan professionals die vorm en inhoud geven aan veiligheidsbeleid en ervoor zorgen dat mensen zich veilig voelen. Je wilt niet zomaar iets betekenen voor de samenleving; je wilt bijdragen waar het écht telt. Veiligheid wordt steeds belangrijker. Daarom worden mensen zoals jij dat ook; professionals die veiligheid kunnen creëren zijn hard nodig. Met de opleiding Integrale Veiligheidskunde kun jij straks die verantwoordelijkheid op je nemen. Je wordt opgeleid om beleid te maken, risicovolle situaties te controleren of met crises om te gaan.

 

 

Studieopbouw

De opleiding Integrale Veiligheidskunde aan Hogeschool Inholland onderscheidt zich op een aantal punten. Wat je zeker kunt verwachten:

- De opleiding sluit aan op de meest actuele veiligheidsproblemen in de samenleving, zoals bijvoorbeeld cybersecurity.
- Veiligheidsproblemen worden in een breed maatschappelijk kader geplaatst en geanalyseerd.
- Een praktijkgerichte insteek waarbij voortdurend wordt gewerkt met het werkveld zoals de Veiligheidsregio, Gemeente Rotterdam, de politie en het Havenbedrijf.
- De meeste docenten zijn nog werkzaam binnen IV wat zorgt voor boeiende en actuele lessen vol met praktijkvoorbeelden.
- Ruimte om naast je school ook te kunnen werken door een vaste collegevrije dag.
- Je kunt veelgevraagde certificaten op school halen zoals CPO en CPTED. Daarnaast VCA, MVK en BHV in voorbereiding.

 

 

Voor wie
Vind je veiligheid belangrijk? Voel je je verantwoordelijk voor anderen? Ga je graag met mensen om? Kun je goed samenwerken? Ben je een echte regelaar en heb je geen moeite met het op papier zetten van je bevindingen in de vorm van een rapport? Kan jij je hoofd koel houden in gevaarlijke en spannende situaties? Dan past de vierjarige voltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde bij jou.

 

 

Na je opleiding Integrale Veiligheidskunde
Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde word je opgeleid voor een breed scala aan functies op het gebied van veiligheid, veiligheidsbeleid en veiligheidszorg. De Integraal veiligheidskundige kan op alle niveaus binnen het bedrijf meepraten over veiligheidskunde: van de directie tot het middenmanagement en de werkvloer.

Met je diploma Bachelor of Arts (BA) op zak kun je kiezen voor een functie bij uiteenlopende bedrijven, diensten en tal van non-profitorganisaties en commerciële instellingen. Je bent ook welkom bij multinationals, woningcorporaties, overheid en politie, defensie en douane.

 

Jouw werkveld
Afgestudeerden komen in verschillende functies en bij verschillende organisaties terecht. Zij houden zich bijvoorbeeld bezig met:

- Veiligheidsbeleid bij grote en kleinere gemeenten.
- Cybersecurity en preventie.
- Industriële veiligheid bij de petrochemische industrie of het havenbedrijf.
- Het voorkomen van terroristische aanslagen.