Keywords:
Security Professionals, ICT, Hacking
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
17/04/2023
Study Load:
7 hrs
Duration:
1 day
More information

Description:

Om beter zicht te hebben op de risico’s waaraan een bedrijf blootgesteld is, is het belangrijk om te begrijpen hoe hackers denken en waar zij hun informatie vandaan halen. Dit geeft richting aan de vraag hoe informatie te beveiligen en waar informatiebeveiligers aan moeten denken. Ook de meerwaarde van het ethisch hacken om de eigen beveiliging te testen wordt belicht. Naast theoretische achtergrond biedt deze dag een praktische opgezette hacking workshop waarbij onder begeleiding een webapplicatie gehackt wordt.

 

Deelnemers ontvangen 14 dagen voor aanvang van de cursus een zelfstudie opdracht Linux en Networking en toegang tot de Try Hack Me omgeving. Wanneer men ook de hands-on vaardigheden wil leren, dient deze opdracht zoveel mogelijk voor de cursus volbracht te worden. Ook na afloop van de cursus kan deze opdracht verder worden afgerond.

 

Doelgroep

Deze cursus is interessant voor:

  • Information security officers
  • Managers
  • Beheerders
  • Aspirant ethical hackers

De cursus is geschikt als voorloop cursus voor de Ethical Hacking Foundation

 

Voorkennis

Er is voor deze cursus geen specifieke voorkennis nodig. Wij gaan uit van minimaal MBO+ werk- en denkniveau.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlands en de voertaal tijdens de opleiding is Nederlands.

 

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.