Keywords:
Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Den Haag
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Als juridisch-administratief dienstverlener verricht je ondersteunende administratieve werkzaamheden op juridisch gebied in overheids-, profit- en non-profitorganisaties. Je hebt veel contact met cliënten. Het geven van voorlichting en informatie op juridisch gebied behoort zeker tot jouw werkzaamheden. Je zult ook administratieve taken verrichten, zoals het (schriftelijk) vastleggen van afspraken, het aanleggen en bijhouden van dossiers, het organiseren van bijeenkomsten en het bijhouden van het archief. Belangrijk is dat je geïnteresseerd bent in wet- en regelgeving en de toepassing daarvan in allerlei situaties. Je hebt klantgerichte en communicatieve vaardigheden ontwikkeld, zowel schriftelijk als mondeling. Vanzelfsprekend behoort kennis op allerlei juridische terreinen tot jouw competenties. De opleiding tot juridisch-administratief medewerker biedt volop toekomstmogelijkheden.

 

Als juridisch-administratief dienstverlener kun je werkzaam zijn in verschillende richtingen zoals:

Binnen je bevoegdheden als juridisch-administratief dienstverlener voer je de ondersteunende werkzaamheden zelfstandig dan wel in teamverband uit. In het openbaar bestuur en met name in de sociale zekerheid is de beslissingsbevoegdheid van de medewerker voor complexe zaken in het algemeen (redelijk) beperkt. De regiefunctie is voorbehouden aan medewerkers werkzaam op HBO(+) niveau.

 

Onder invloed van diverse ontwikkelingen zijn bedrijfsprocessen in de zakelijke dienstverlening en vooral in het openbaar bestuur en in de sociale zekerheid voortdurend aan veranderingen onderhevig. Daarom is het continu bijhouden van benodigde kennis en vaardigheden noodzakelijk in je functie al juridisch-administratief dienstverlener.

 

Als juridisch-administratief dienstverlener ben je verantwoordelijk voor je eigen takenpakket. Je voert een deel van de juridisch-administratieve taken zelfstandig uit. Je ondersteunt de leidinggevende en/of de afdeling en je hebt in het algemeen geen regierol.

 

Wat leer je:

  • Bijhouden van dossiers
  • Verzorgen van de correspondentie
  • Opstellen van (juridische) documenten
  • Nederlands goed te beheersen in woord en geschrift
  • Het beheren en beoordelen van dossiers
  • Het toepassen van wetten en regels
  • Het opstellen van documenten
  • Het voeren van klantgesprekken