Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

Word de juridische spin in het web

Lijkt het jou leuk om te werken voor het rijk of rechterlijke instanties? Een juridisch- administratief dienstverlener is de schakel tussen juridische instellingen en de klant. Je bent verantwoordelijk voor de inhoud van en het administratieve proces rond juridische dossiers. Soms neem je zelfstandig juridische beslissingen, maar meestal bereid je deze voor een leidinggevende voor. Je hebt regelmatig contact met klanten. Zie jij jezelf in die rol? Dan past de erkende opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener niveau 4 bij jou!

 

 

Wat houdt het beroep Juridisch-administratief dienstverlener in?

Als (aankomend) juridisch medewerker houd je je onder meer bezig met de volgende zaken:

  • Je handelt bezwaarschriften af;
  • Je bekijkt aanvragen voor vergunningen;
  • Je bereidt processen voor;
  • Je verzorgt het klantcontact bij juridisch-administratieve dienstverlening;
  • Je helpt bij het maken van wettelijke contracten en documenten.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

 

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

 

 

Uniek: officiële studieboeken bij het lesgeld inbegrepen

 

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken:

  • Deze kwalitatieve en actuele studieboeken worden o.a. ook bij ROC’s gebruikt.
  • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al snel honderden euro’s.
  • De studieboeken zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen!

 

Wat leer ik?

Binnen de mbo-opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. Je gaat aan de slag met verschillende aspecten van de juridische dienstverlening. Zo leer je meerdere vormen van recht kennen, waaronder burgerlijk recht, en leer je hoe je klantcontact verzorgt bij juridisch administratieve dienstverlening. Ook het het verrichten van (juridische) dossierwerkzaamheden en het behandelen van (financieel) juridische aanvragen en opdrachten komt aan bod. De opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener is met zorg samengesteld samen met specialisten uit het vakgebied en is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs. 

 

Klik hier voor meer informatie.