Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
any time
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

GEEF JURIDISCH ADVIES

Lijkt het jou leuk om te werken voor de Rijksoverheid, gemeenten of rechterlijke instanties? Ga dan voor de opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener. Tijdens deze opleiding doe je juridische kennis op en leer je alles over wet- en regelgeving. Na deze rechten opleiding ben jij verantwoordelijk voor de inhoud en het administratieve proces van juridische dossiers. Je neemt zelfstandig juridische beslissingen en soms bereid je processen voor. Je hebt regelmatig contact met klanten en adviseert en informeert hen. Zie jij jezelf in deze rol binnen de zakelijke dienstverlening? Dan past de erkende opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener niveau 4 bij jou!

 

INHOUD

INCLUSIEF 2 PRAKTIJKDAGEN

Tijdens deze opleiding heb je 2 praktijkdagen: de stagebijeenkomst en de praktijkdag algemene vakken. Deze praktijkdagen helpen jou om je opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener goed te doorlopen. 

 

KEUZEDELEN

Als onderdeel van deze opleiding volg je een aantal keuzedelen. Je kiest zelf welke keuzedelen jij volgt. Hiermee onderscheid jij je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Bekijk de studiegids voor meer informatie.

 

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

 

STUDEER FLEXIBEL: GEEN VERPLICHTINGEN VAN BOL OF BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. 

 

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. 

 

STUDEREN BIJ NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

 

TOELATING

TOELATINGSEISEN

Om toegelaten te worden tot de mbo Juridisch-administratief dienstverlener opleiding dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

  • mbo-diploma niveau 2 of 3
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Diploma lbo of vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
  • Een overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar
  • NTI Basisopleiding Juridisch-administratief dienstverlener (met startdatum vanaf 1 mei 2016)
NIET DE JUISTE DIPLOMA’S? DOE DE GRATIS TOELATINGSTOETS!

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. 

 

MET VRIJSTELLINGEN STUDEER JE SNELLER

Heb je al diploma’s of certificaten gehaald? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen en kun je sneller door de opleiding heen.

 

STAGE

STAGEDUUR

De stage is een verplicht onderdeel van de Juridisch-administratief dienstverlener opleiding en duurt 640 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

 

STAGEPLAATS

Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij gemeenten, rechterlijke instanties of in de schuldhulpverlening. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je al een baan in dit werkveld? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding Juridisch-administratief dienstverlener past.

 

HULP BIJ JOUW STAGE

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht. Lukt het niet om stage te lopen, kies dan niet voor de volledige mbo-opleiding maar voor een basisopleiding.