Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden, Online
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
elk moment
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Word juridisch en hr-specialist

Lijkt het jou leuk om te werken binnen de zakelijke dienstverlening? En wil jij alles weten over de juridisch kant en human resources van een organisatie? Ga dan voor de opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist op mbo-niveau 4. Tijdens deze opleiding doe je juridische kennis op en leer je alles over wet- en regelgeving. Ook ontdek je wat er komt kijken bij personeelsmanagement van een organisatie. Je werkt veel met mensen en hebt ook de administratieve zaken op orde. Zie jij jezelf in deze rol binnen de zakelijke dienstverlening? Dan past de erkende opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist bij jou!

 

Vervangt de opleidingen MBO Juridisch Administratief Dienstverlener en MBO Medewerker Human Resource Management

De opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist is de vernieuwde opvolger van de opleidingen MBO Juridisch Administratief Dienstverlener en MBO Medewerker Human Resource Management. De wereld en het werkveld veranderen continu, en onze opleidingen veranderen daarin mee. Op deze manier zijn onze opleidingen altijd perfect afgestemd op het beroep waar je voor leert. Deze opleiding is ook erkend door het Ministerie van Onderwijs & Cultuur. Je behaalt dus een waardevol, erkend mbo-diploma. Meer over deze verandering lees je hier.

 

Inhoud

Inclusief 2 praktijkdagen

Tijdens deze opleiding heb je 2 praktijkdagen: de stagebijeenkomst en de praktijkdag algemene vakken. Deze praktijkdagen helpen jou om je opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist goed te doorlopen. Lees meer over wat je leert tijdens de bijeenkomsten.

 

Keuzedelen

Als onderdeel van deze opleiding volg je een aantal keuzedelen. Je kiest zelf welke keuzedelen jij volgt. Hiermee onderscheid jij je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Alle praktische informatie over deze keuzedelen hoor je aan het begin van je opleiding. Bekijk de studiegids voor meer informatie.

 

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

 

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

 

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding extra voordelig kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

 

Je hebt nog 13 dagen om je STAP-inschrijving voor 1 mei te regelen.

 

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

 

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist, dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma’s of bewijzen:

  • mbo-diploma niveau 2 of 3
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Diploma lbo of vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
  • Een overgangsbewijs havo/vwo naar het vierde leerjaar
  • NTI-diploma MBO Basisopleiding Business services
Niet de juiste diploma’s? Doe de gratis toelatingstoets!

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

 

Met vrijstellingen studeer je sneller

Heb je al diploma’s of certificaten gehaald? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen en kun je sneller door de opleiding heen. Lees meer over vrijstellingen.

 

Stage

Stageduur

De stage is een verplicht onderdeel van de opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist en duurt 640 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

 

Stageplaats

Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij commerciële bedrijven, kleine dienstverlenende bedrijven, de overheid of not-for-profit organisaties. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je al een baan in dit werkgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

 

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht. Lukt het niet om stage te lopen, kies dan niet voor de volledige mbo-opleiding maar voor een basisopleiding.

 

Examen

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

 

Examens

De opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

 

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Bekijk alle examenlocaties.

 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit in de aangegeven termijnen. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 59,59 per maand.

 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.