Keywords:
Urban, Police
Edu type:
Course or training
Location:
Amsterdam, Online
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
any time
Study Load:
3120 hrs
Duration:
18 months
More information

Description:

Een politieopleiding na je mbo 2

Als je agent wilt worden heb je minimaal een vmbo gl/tl-, mavo- of mbo 3-diploma in je bezit. Ben je niet aantoonbaar in het bezit van de vereiste vooropleiding voor toelating tot de politieopleiding op mbo 4-niveau? Dan zijn er verschillende opties. 

 

Doorstuderen

Als je agent wilt worden, dan is een van de genoemde diploma┬┤s een eis. Je kunt er dus voor kiezen om na je mbo 2 eerst nog verder te studeren. Bijvoorbeeld in de richting Handhaving Toezicht en Veiligheid, Beveiliging of Sport & Beweging. Zo behaal je alsnog het juiste niveau om je in te schrijven voor de agentopleiding. Naast het diploma moet je ook voldoen aan de overige eisen voor de politieopleiding.

 

Je doet staatsexamen 

Je kunt er ook voor kiezen om een certificaat DUO staatsexamen vmbo-GL/TL Nederlandse Taal en Rekenen te behalen. Om zo alsnog je niveau aan te tonen.
Lees alles over de toelatingseisen voor de opleiding tot agent.

 

Je maakt een toelatingstoets 

Ben je niet aantoonbaar in het bezit van de vereiste vooropleiding maar wil je je wel inschrijven? Dan kun je overwegen een toelatingstoets te doen, mits recent behaald, als bewijs voor toelating tot de politieopleiding. Lees alles over de toelatingseisen voor de opleiding tot agent.