Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Werk je graag met computers, maar ook met mensen? En lijkt het je leuk om ICT-systemen te assembleren, installeren en configureren? Lees dan snel verder over de mbo-opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices!

 

Als allround medewerker IT systems and devices werk je bij een bedrijf dat gebruik maakt van informatie- en/of communicatiesystemen. In principe kan dat dus elk soort bedrijf zijn. Meestal werk je op de ICT-afdeling. Je kunt er ook gedetacheerd zijn vanuit een ICT-dienstverlenend bedrijf. Als er een storing optreedt, zoek je de oorzaak en los je het probleem op. Je legt het probleem en je werkzaamheden altijd vast, zodat later kan worden nagegaan wat er is gebeurd.


Verder ondersteun je de gebruikers, mondeling en soms ook schriftelijk, bijvoorbeeld in een korte handleiding. Je behandelt meldingen en vragen en registreert deze. Je kunt goed luisteren naar en communiceren met de gebruiker. Ook onder tijdsdruk blijf je rustig en vriendelijk en gericht op de oplossing van het probleem. Daarnaast werk je vaak samen met collega-ICT’ers.

 

WAT LEER JE?

Je leert:

  • hard- en software installeren
  • hard- en software onderhouden en beheren
  • systeemgebruikers ondersteunen