Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/08/2024
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Een dag uit het leven van …

Al voor de opleiding kwamen mensen naar me toe met computerproblemen. Een vastloper, routerproblemen en meer van dat soort werk. Meestal zo gefikst als je weet wat je doet. Nu is het mijn beroep. Ik werk in een organisatie met honderden computers en laptops die geconfigureerd moeten worden voor nieuwe medewerkers. En we hebben vaak grote projecten waarin we nieuwe software installeren of updates draaien. Al die hardware moet met elkaar kunnen communiceren en op het netwerk in kunnen loggen. Onze afdeling beheert daarnaast de opslag van data in de cloud en op een aantal eigen servers. Die back-uppen we dagelijks en maar al te vaak maken we daar gebruik van om iemand uit de brand te helpen die per ongeluk iets heeft weggegooid. Met zoveel gebruikers vervelen we ons niet snel. Veel van de ICT’ers en developers in ons team houden van gamen, dus we treffen elkaar ook regelmatig online buiten werktijd.

 

Jouw werk heeft impact!

Zodra de Wifi uitvalt merk je pas hoe afhankelijk we zijn van digitale technologie. Nederland draait op computers, laptops en andere devices. Het onderhoud, vernieuwen en draaiend houden van al die applicaties en systemen is belangrijk voor het dagelijks functioneren van bedrijven en andere organisaties. Mailverkeer, onderlinge communicatie, dataopslag, beveiliging. Het vindt allemaal plaats dankzij jouw werk. En het belang ervan neemt alleen maar verder toe.


Studie in cijfers …

Wil je informatie over onder andere de kans op een baan of stage in jouw regio? Of ben je benieuwd naar het percentage geslaagde studenten van het afgelopen schooljaar? Bekijk ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

 

Wat voor type ben jij?

  • Je bent sowieso handig met computers en andere apparaten.
  • Je vindt het leuk om problemen op te lossen en bent geduldig.
  • Je denkt logisch en oplossingsgericht.
  • Je kan luisteren en de juiste vragen stellen om problemen te achterhalen.