Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Edu level:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2018
Study load:
2400 hrs
Duration:
2 Years
More information

Description:

MEDEWERKER ICT

 

Opleidingsinformatie

Heb jij interesse voor computersystemen en de ongekende mogelijkheden van informatietechnologie? Vind je het leuk mensen te helpen hun werk te doen? Zit je zelf misschien dagelijks achter de computer te sleutelen met hardware en softwarepakketten? Dan is Medewerker ICT een interessante studie om te volgen.


Algemene informatie

Domein: Informatie en communicatietechnologie
Subdomein: ICT en media
Opleidingsduur: 2 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 2
Opleidingskosten: Klik hier om naar je leermiddelenlijst te gaan
Leerweg: BOL: 2 jaar
Afdeling: ICT
Locatie: Terheijdenseweg 350, Breda

 

Inhoud
Heb jij interesse voor computersystemen en de ongekende mogelijkheden van informatietechnologie? Vind je het leuk mensen te helpen hun werk te doen? Zit je zelf misschien dagelijks achter de computer te sleutelen met hardware en softwarepakketten? Dan is Medewerker ICT een interessante studie om te volgen. Je houdt je bezig met het beheer van hard- en software en ondersteunt computergebruikers hierin. Met deze studie kies je voor een vak met veel mogelijkheden op het gebied van de automatisering. Deze opleiding is een goede aanloop naar een ICT niveau 3 opleiding.


Eisen
Voor deze opleiding geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Voor de bol-opleiding Medewerker ICT zijn er 36 plaatsen beschikbaar. Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

 

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of
Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
Je hebt een diploma van de entreeopleiding.

 

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstomen naar een niveau 3 opleiding.

 

Startmaand
1 september of flexibele instroom.

 

Lesmethode
Bij het Radius College werken we competentiegericht dat wil zeggen dat je tijdens de opleiding werkt aan je kennis, kunde en sociale vaardigheden (vormen competenties), waarna aan het einde van de opleiding een proeve van bekwaamheid volgt. Hierbij speelt zelfstandig werken (individueel én in groepsverband) een belangrijke rol. De klas waarin je zit heeft een groepsgrootte van ongeveer 12 studenten waardoor er bijzonder veel ruimte is voor individuele begeleiding en coaching.

 

Stage
Bij een BOL (voltijds) studie worden de stages (BPV) samen met de afdeling StagePlaza geregeld. In het tweede jaar ga je op afstudeerstage. Je gaat voor 2 perioden 4 dagen per week op stage en 1 dag in de week naar school.


Studievoortgang

Studiebelasting 2400 uur.
Je hebt elke week een portfoliogesprek waarin je studievoortgang samen met jou Studieloopbaanbegeleider zal worden doorgenomen. Aan het einde van de periode heb je een portfoliobeoordeling of een proeve van bekwaamheid.

 

Werkgebied
Wat voor werk ga ik doen als ik mijn diploma heb gehaald? Als Medewerker ICT werk je in een dienstverlenend beroep. Jij zorgt ervoor dat andere mensen hun werk kunnen doen, voert ondersteunende werkzaamheden uit en rapporteert aan een leidinggevende. Je houdt je bezig met de samenstelling, installatie en configuratie van computersystemen, maar ook met de bekabeling van diverse technische installaties. Ook help je de gebruikers van het systeem(computer) die vragen hebben. Het is jouw uitdaging om de automatisering goed draaiende te houden.

 

Bijzonderheden
Maximumaantal studenten
In verband met de kwaliteit van ons onderwijs, kunnen wij voor deze opleiding maximaal 36 studenten toelaten. Zodra dit maximale aantal bereikt is, wordt je automatisch op de wachtlijst geplaatst. Je ontvangt hierover schriftelijk bericht.


De aanschaf van een laptop is vereist.