Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Doetinchem
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Het beroep

Als medewerker ICT werk je graag met computers. Je weet niet alleen veel van computers, maar ook van programma’s, netwerken, printers, telefonie etc. Je collega’s, de gebruikers, moeten zonder problemen kunnen werken. Je repareert computers en randapparatuur, installeert de nodige programma’s en legt de benodigde bekabeling. Bij een storing probeer je snel uit te vinden wat er aan de hand is.

 

Niveau 2

 

Leerweg bol

 

Duur 2 jaar

 

Onderwijstijd per jaar

Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)

 

Opbouw

Het eerste jaar van de opleiding ben je vooral op school en volg je theorie- en praktijklessen. Je leert bijvoorbeeld hoe je kabels legt, software installeert, hardware repareert en hoe je computerproblemen oplost. Daarnaast krijg je ook vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels en loopbaan en burgerschap. Het tweede jaar van de opleiding loop je een half jaar stage. De andere helft van het jaar krijg je theorie- en praktijklessen op school.

 

Examinering

Om je diploma te halen, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • je portfolio heb je volgens de norm afgesloten
  • een voldoende voor je examenproject
  • de vakken Nederlands, Engels en rekenen heb je volgens de norm afgesloten
  • een voldoende voor het vak loopbaan en burgerschap

Hoofdleslocatie

Hoofdlocatie J.F. Kennedylaan

 

Sector Techniek & Informatica

 

 

 

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2019-2020 €1.168,-).

 

Onderwijsbenodigdheden en/of extra activiteiten

Onderwijsbenodigdheden:
Naast lesgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Voor dit profiel heb je een goede laptop nodig. Deze kost tussen de € 500,- en € 750,-.

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding.

Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

 

Beperkte toelating

ja

 

Beperkte toelating toelichting

We willen dat onze opleidingen optimaal aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt en dat er voldoende stageplaatsen beschikbaar zijn voor onze studenten. Daarom geldt voor dit profiel dat er een maximaal aantal plaatsen beschikbaar is.

Voor dit profiel geldt dat er op 1 april geloot wordt. Het kan zijn dat je al eerder wordt uitgenodigd voor een toelatingsgesprek om te beoordelen of je toelaatbaar bent.

 

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart via de aanmeldknop rechts op de pagina. Aanmelden betekent niet automatisch dat je wordt toegelaten tot het profiel van je keuze. Je ontvangt eerst een uitnodiging voor een toelatingsgesprek. Tijdens dit gesprek beoordeelt de toelatingscommissie of je vooropleiding, motivatie en verwachtingen passen bij het profiel dat je wilt volgen.

Ons streven is om je binnen twee weken tot één maand na de toelatingsprocedure te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je van de toelatingscommissie het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, kun je via het Loopbaanplein een gesprek aanvragen met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die bij je past.