Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Doetinchem
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
19/08/2024
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Het beroep

Als medewerker ICT support werk je graag met computers. Je weet niet alleen veel van computers, maar ook van programma’s, netwerken, printers, telefonie etc. Je collega’s, de gebruikers, moeten zonder problemen kunnen werken. Je repareert computers en randapparatuur, installeert de nodige programma’s en legt de benodigde bekabeling. Bij een storing probeer je snel uit te vinden wat er aan de hand is.

 

Opbouw

Het eerste jaar van de opleiding ben je vooral op school en volg je theorie- en praktijklessen. Je leert bijvoorbeeld hoe je kabels legt, software installeert, hardware repareert en hoe je computerproblemen oplost. Daarnaast krijg je ook vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels en loopbaan en burgerschap. Het tweede jaar van de opleiding loop je een half jaar stage. De andere helft van het jaar krijg je theorie- en praktijklessen op school.

 

Examinering

Om je diploma te halen, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • je portfolio heb je volgens de norm afgesloten
  • een voldoende voor je examenproject
  • de vakken Nederlands, Engels en rekenen heb je volgens de norm afgesloten
  • een voldoende voor het vak loopbaan en burgerschap

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding.

Verder geldt nog een aantal algemene criteria.

 

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze.

 

Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.