Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Doetinchem
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

We leven in het tijdperk van de informatietechnologie. Overal waar we komen zijn er computers en ma-chines die door grote of heel kleine computers worden aangestuurd. Informatietechnologie richt zich vooral op hardware, op het beheer van bestaande systemen, toepassin-gen en applicaties. Belangrijk, want computers, netwerken en systemen moeten immers constant en opti-maal werken! Binnen de ICT werk je met computers, computernetwerken en –programma’s, maar ook met andere apparaten, zoals printers en smartphones en heb je te maken met zaken zoals beveiliging. Een klantgerichte houding is van groot belang. Ook moet je proactief en flexibel zijn en bedenk je creatieve oplossingen voor technische vragen. Bijblijven in het vak is een must!

 

Als medewerker ICT support werk je graag met computers. Je weet niet alleen veel van computers, maar ook van programma’s, netwerken, printers, telefonie etc. Je collega’s, de gebruikers, moeten zonder problemen kunnen werken. Je repareert computers en randapparatuur, installeert de nodige programma’s en legt de benodigde bekabeling. Bij een storing probeer je snel uit te vinden wat er aan de hand is.

 

Deze opleiding past bij jou als je geïnteresseerd bent in computers, internet en netwerken en technisch inzicht hebt. Bovendien ben je dienstverlenend en verlies je de wensen van de klant nooit uit het oog. Je bent sociaal en communicatief vaardig, stressbestendig en hebt een flexibele instelling.