Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij handig in het installeren van een appje? Word jij altijd gevraagd om even mee te kijken bij een probleem op een laptop of tablet? Weet jij wat de beste oplossing is voor de slechte ontvangst van de wifi bij iemand thuis? Kortom: ben jij een dienstverlener die graag mensen helpt? Ben jij sociaal en kun jij goed communiceren of wil je dat leren? Wil jij een voorbeeldfunctie zijn voor eindgebruikers en collega’s? Dan is deze opleiding iets voor jou!
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je kunt deze opleiding doen in voltijdvariant (BOL). Je gaat dan vijf dagen per week naar school. Je doet praktijkervaring op tijdens je opleiding op school en tijdens je stage, die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen. Die BPV doorloop je bij een erkend leerbedrijf. De BOL bestaat uit ongeveer 75% school en 25% praktijk.

De BOL-opleiding Medewerker ICT Support is zowel in Almere als in Lelystad onderdeel van de brede opleiding Dienstverlening. In deze opleiding krijg je het eerste halfjaar les over bijvoorbeeld administratie, ICT en verkoop. Na dit halfjaar kies je voor een studierichting die echt bij je past. Uiteraard word je hierin begeleid door je studiecoach en tijdens de lessen Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Vanaf dan volg je vakken die horen bij je studierichting. Daarnaast kun je keuzedelen volgen. Je bepaalt dus zelf voor een deel hoe je je opleiding invult. Ook loop je stage, zowel in het eerste als tweede studiejaar. Zo maak je kennis met de diverse werkzaamheden binnen een bedrijf. Na twee jaar heb je dus aantoonbaar werkervaring opgedaan en een diploma niveau 2 in handen waarmee je direct aan het werk kunt. Of misschien heb je de smaak te pakken en kies jij voor een vervolgopleiding op niveau 3 of 4!

Na het behalen van je diploma Medewerker ICT Support kun je meteen doorstromen naar de opleiding IT Systems and Devices en kun je je verder verdiepen in de ICT.
 

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Je dienstverlenend opstellen 
  • Klantgericht denken
  • Meldingen in behandeling nemen en oplossen
  • Gebruikers instructies geven
  • Installeren, configureren en beheren van gebruikersapparaten 
  • Netwerken configureren voor thuis gebruik
  • Je doet kennis op van Windows, Linux en Android

Waar kun je gaan werken?

  • ICT-bedrijven
  • Organisaties met een eigen ICT-afdeling of servicedesk