Zoekwoorden:
Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Lelystad
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Is dit beroep iets voor jou?

Als medewerker ICT houd je echt van werken met computers. Je bent de hele dag bezig met sleutelen, bekabelen en software installeren. Werkt iets niet zoals het hoort? Dan ga je net zo lang door totdat je het weer werkend krijgt. Collega's komen bij jou omdat hun computer het niet doet. Of ze vragen of je er een nieuw programma op zet. Je luistert goed naar de problemen van de mensen die jouw hulp nodig hebben. Je helpt graag en je probeert het zo snel mogelijk op te lossen. Daarbij volg je altijd de regels en kwaliteitseisen van het bedrijf waar je werkt.

 

Hoe ziet de opleiding eruit? 

Je kunt deze opleiding doen via de BOL leerweg (60% school en 40% praktijk). Je volgt dagelijks lessen op school en doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf tijdens stageperiodes die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen.  

ROC van Flevoland biedt studenten de gelegenheid om de opleiding niveau 2 in twee jaar af te ronden. Om dit mogelijk te maken, zijn er veel lesuren in het schooljaar gepland. Naast ICT-vakken wordt er veel aandacht besteed aan Nederlands, Engels en rekenen. Het is belangrijk alle lessen te volgen, want de niveau 2 opleiding in twee jaar afronden betekent hard werken!
 

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Computersystemen in elkaar zetten en uit elkaar halen
  • Installeren van besturingssystemen en programma’s
  • Aanleggen van bekabeling en bedrading
  • Onderhouden van hardware en software
  • Meldingen in behandeling nemen en oplossen
 

Waar kun je gaan werken?

  • ICT-bedrijven
  • Organisaties met een eigen ICT-afdeling of servicedesk

Praktische informatie

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 
 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.    

 

Verder leren

Les- / cursusgeld

  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’

Studiekosten

Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Almere - indicatie kosten BOL: € 637, exclusief verplichte laptop.

MBO College Lelystad - indicatie kosten BOL: € 542, dit bedrag is exclusief laptop.