Keywords:
Education Market, Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
1680 hrs
Duration:
12 months
More information

Description:

Betaalt een social influencer belasting en zo ja hoeveel? In hoeverre verandert de fiscale behandeling als een onderneming grensoverschrijdend gaat werken? De master Fiscaal recht is opgebouwd rond het centrale thema ondernemerschap. Je verdiept je in de werking van de fiscale regels en wetten en leert wat belastingen betekenen voor ondernemers en hun ondernemingen. Het is de ideale opleiding voor functies in de Nederlandse belastingpraktijk.

 

Het studieprogramma

Tijdens de opleiding verdiep je je in de belangrijkste fiscale heffingswetten en het formele belastingrecht: het fundament van het Nederlandse belastingstelsel. Door verbanden te leggen tussen de rechtsgebieden, krijg je inzicht in het fiscale domein en de rol die de fiscaliteit binnen het (inter)nationale rechtsstelsel inneemt. Om je zo goed mogelijk op de beroepspraktijk voor te bereiden, leer je ook een commerciële en fiscale boekhouding lezen en analyseren wat de fiscale gevolgen zijn.

 

Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

 

Is deze master iets jou?

  • Ben je geïnteresseerd in de fiscale wet- en regelgeving?
  • Ben je maatschappelijk betrokken, houd je van aanpakken, heb je de nodige zelfdiscipline en ambieer je een goede functie in de fiscale wereld?
  • Ben je al werkzaam bent als jurist? Dan kun je de studie eventueel in deeltijd volgen.

Na je studie

Fiscaal recht biedt een uitstekend carrièreperspectief. Alumni werken bij belastingadvieskantoren, de belastingdienst en andere overheidsinstellingen. Maar ook bij de rechtelijke macht, de advocatuur en in het bedrijfsleven, want met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van de master in principe aan de civiel effect-vereisten.