Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

De éénjarige master Notarieel recht is een intensieve opleiding die studenten inzicht verschaft in de samenhang tussen het civiel en het fiscaal recht én een solide wetenschappelijke basis geeft.

 

Notarieel recht gaat over mensen die belangrijke vermogensrechtelijke rechtshandelingen aangaan. Daarbij ligt de nadruk op de vastgoedpraktijk, de ondernemingsrechtpraktijk en de familievermogensrechtpraktijk. Deze drie rechtsgebieden worden bekeken vanuit vermogensrechtelijk, fiscaal en internationaal perspectief. Je wordt opgeleid tot een uitmuntende jurist die zowel in het heden als in de toekomst actief een bijdrage kan leveren aan het oplossen van actuele maatschappelijke kwesties. Denk bijvoorbeeld aan de zetelverplaatsing van Engelse multinationals na de Brexit, de goederenrechtelijke inrichting van een nieuw deel van het Rotterdamse havengebied en het opstellen van een fiscaal aantrekkelijk testament voor het hoofd van een samengesteld gezin.

 

Ontdek jouw studie Notarieel Recht

In de master worden de leerstukken uit verschillende vakgebieden met elkaar en met de praktijk gecombineerd zodat jij na het behalen van het masterdiploma startklaar bent voor een carrière en verdere opleidingen in het notariaat en in de zakelijk-juridische dienstverlening. Het onderwijs is bovendien kleinschalig en persoonlijk. Studenten mogen stage lopen bij een voor de studie relevante organisatie om hun toekomstige werkveld te verkennen.