Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Bij Notarieel Recht leer je mensen te adviseren bij belangrijke levensgebeurtenissen. Je helpt ze met het juridisch vastleggen van afspraken, bijvoorbeeld over het verdelen van een erfenis, het aangaan van een huwelijk of het kopen van een huis.

 

Iets voor jou?

  • Je leert afspraken volgens de wet vast te leggen;
  • Je helpt mensen bij belangrijke gebeurtenissen;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Studenten geven deze opleiding een 8,1 (bron: NSE);
  • Als beste beoordeeld door Elseviers 'Beste studies 2022';
  • Beste opleiding in het vakgebied (Keuzegids, 2023).

Wat ga je leren?

In Nijmegen combineer je een grondige theoretische opleiding met een praktijkgerichte aanpak. Daarbij ontwikkel je notariĆ«le vaardigheden die later goed van pas komen. Je leert te denken vanuit de mensen die je gaat helpen en de regels die op hen van toepassing zijn. Je leert hoe de notariĆ«le wereld voortdurend verandert door ontwikkelingen in de samenleving, en leert hierop te anticiperen. Denk bijvoorbeeld aan het homohuwelijk, nieuwe bedrijfsvormen of digitale ontwikkelingen.

 

Wat kun je ermee?

Afgestudeerde juristen vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt uiteraard aan de slag bij een notariskantoor in de functie van kandidaat-notaris. Daarnaast kun je met deze opleiding ook goed terecht in de advocatuur, het bankwezen of in de belastingadviespraktijk. De opleiding is eveneens geschikt voor het beroep van estate planner, waarbij je juridisch en financieel advies geeft over het overdragen en in stand houden van familievermogen.

 

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.