Keywords:
Cyber, Security, Security Professionals, Education Market, Security Domain
Edu type:
Course or training
Location:
3447gv, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
02/10/2024
Study Load:
22 hrs
Duration:
2 weeks
More information

Description:

In het snel veranderende digitale landschap is het cruciaal om de basisprincipes van AI security te begrijpen. Deze cursus biedt een uitgebreid overzicht van de fundamentele aspecten van AI security en rust deelnemers uit met de kennis en vaardigheden om AI-systemen te gebruiken tegen mogelijke bedreigingen. We zullen de kernprincipes van AI onderzoeken, dieper ingaan op beveiligingsrisico’s en mitigatiestrategieën bespreken.

Tijdens het eerste deel leert u de kansen en risico’s van AI voor de cybersecuritywereld. Hier verkent u de diverse facetten van AI, waaronder Deep Learning, Natural Language Processing tot Generative ML. Daarna wordt er dieper ingegaan op potentiële dreigingen omtrent AI security.
In het tweede deel leert u hoe technische maatregelen ervoor zorgen dat AI een gamechanger kan zijn voor IT-security. AI biedt innovatieve oplossingen op het gebied van het detecteren, voorkomen en reageren op beveiligingsincidenten.

 

Doelgroep

Deze cursus is ontworpen voor een divers scala aan professionals en organisaties die AI zouden kunnen implementeren. Het is met name nuttig voor:

  • IT- en beveiligingsprofessionals: IT-beheerders, cybersecurity-experts en beveiligingsanalisten die hun kennis van AI security willen verbeteren.
  • Managers en leidinggevenden: Besluitvormers en organisatorische leiders die verantwoordelijk zijn voor het toezicht houden op AI-initiatieven en cybersecurity.
  • Iedereen die geïnteresseerd is in AI security: Individuen die een grondig begrip willen krijgen van de beginselen en best practices van AI security.

Deze cursus richt zich op een breed publiek en biedt waardevolle inzichten in AI security om verschillende rollen binnen een organisatie te helpen bij het navigeren door de uitdagingen en kansen die worden geboden door AI-technologie.

 

Voorkennis

De cursus AI Security Foundation behandelt de basis van AI security. Een basiskennis van IT-security is geadviseerd.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.


Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal

  • Een gratis aan te vragen “S-AISF” digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen

  • Het SECO-Institute online AI Security Foundation examen

  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Slagingsgarantie

Behaalt u onverhoopt het AISF-examen niet, dan mag u bij ons gratis de opleiding (of onderdelen hiervan) opnieuw volgen. U kunt kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen en de lessen indien er plaatsen beschikbaar zijn.