Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Tilburg
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Rechtsgeleerdheid is een opleiding die je vanuit maatschappelijke fenomenen en vraagstukken naar het recht leert kijken. Rechtsgeleerdheid biedt niet alleen een sterke, brede basis van het recht. Je leert als jurist ook om kritisch na te denken over de functie van het recht in onze samenleving.

 

Wat is Rechts​geleerdheid?

  • Rechtsgeleerdheid is een opleiding die je vanuit maatschappelijke fenomenen en vraagstukken naar het recht leert kijken. Je leert als jurist ook om kritisch na te denken over de functie van het recht in onze samenleving. Hebben arme mensen minder kans om een rechtszaak te winnen dan rijkere mensen? En wat is het belang van internationaal en Europees recht voor Nederland?

  • In de eerste twee jaar van de opleiding krijg je een gedegen basis mee en volg je vakken als StaatsrechtPrivaatrechtInternationaal Recht, Europees Recht en Strafrecht

  • Vanaf het derde jaar kun je je verder te verdiepen in een rechtsgebied via bijvoorbeeld een minor Internationaal en Europees Recht of kies je voor een verbredende minor in een ander discipline, bijvoorbeeld in de psychologie.

  • Alle specialisaties leveren het civiel effect in combinatie met een juridische master.  

 

Waarom zou je Rechts​geleerdheid studeren in Tilburg? 

  • Je focust je niet alleen op het nationaal recht: door alle internationale ontwikkelingen binnen de Europese Unie reikt het programma verder dan de nationale grenzen en bestudeer je het recht ook in een internationale context.

  • Het onderwijs sluit aan bij actuele thema’s. Je leert het recht op slimme wijze in te zetten en de wisselwerking van het recht met actueel maatschappelijke problemen in onze samenleving kritisch te analyseren.

  • Tilburg Law School is een relatief kleine rechtenfaculteit met een gunstige verhouding docent-student en een goede studiebegeleiding volgens het Tilburg Law School Study Trail.

 

Wat kun je worden na je studie?

Een diploma in rechten is één van de sterkere diploma's op de arbeidsmarkt. 96 % van de bachelor afgestudeerden stroomt door naar een juridische master, waarna afgestudeerden van Tilburg Law School gemiddeld binnen zes maanden een baan vinden. Je kunt terechtkomen in de klassieke togaberoepen, maar bijvoorbeeld ook in interessante functies als bedrijfsjurist, juridisch adviseur of beleidsmedewerker.

Je wordt een zeer breed opgeleide juridisch professional die inzetbaar is in talloze juridische beroepen en passende juridische oplossingen heeft voor maatschappelijke vraagstukken die spelen in de praktijk.

 

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).