Keywords:
Education Market, Education, Legal, Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wil jij leren hoe je het recht kunt inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Wil je zelf een deel van je programma invullen en actief aan de slag met het recht? Kom dan rechten studeren aan de UvA. Bij ons leer je niet alleen de theorie, maar kom je vanaf dag één in aanraking met de praktijk.

 

Online open dag

Kennismaken met Rechtsgeleerdheid? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

 

Het studieprogramma

De bachelor Rechtsgeleerdheid is een brede juridische basisopleiding. Je leert denken én werken als een academisch opgeleid jurist, die het verschil kan maken. Dat doe je samen met topdocenten en juristen uit de praktijk. Je bestudeert alle rechtsgebieden, ook in Europese en internationale samenhang, omdat je als jurist midden in de maatschappij staat. We dagen jou uit om kritische vragen te stellen over het rechtssysteem. Daarnaast leer je hoe je het recht kunt inzetten om dingen te veranderen in de samenleving. Dankzij ons praktijkonderwijs (de Amsterdam Law Firm en het Amsterdam Honours College of Law) kun je je verder verdiepen in het werken en denken als jurist. Dit vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

 

Alumni veel benaderd door werkgevers

Carrièreplatform Magnet.me keek hoe vaak studenten op basis van hun studieachtergrond werden benaderd door werkgevers. Op plaats 30 is Rechtsgeleerdheid van de UvA de juridische bachelor die het hoogst genoteerd staat in de lijst.

 

Is deze studie iets voor jou?

De studie Rechtsgeleerdheid is iets voor jou als je je hierin herkent:

  • je hebt een vwo-diploma (ongeacht je profiel) of een hbo-Rechten propedeuse; 
  • je bent geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken;
  • je vindt het leuk om zaken te analyseren en tot een oplossing te komen; 
  • je kunt dit goed onder woorden brengen, mondeling en schriftelijk; 
  • je wilt leren hoe je onrecht kunt voorkomen of aanpakken;
  • je wilt graag mensen of bedrijven helpen bij juridische kwesties.

Na je studie

Na het behalen van je bachelor Rechtsgeleerdheid krijg je de titel Bachelor of Laws (LLB). Je hebt kennis van alle basisgebieden van het recht. Voor het uitoefenen van de togaberoepen is het nodig om na je bachelor nog een juridische master te behalen. Je kunt dan bijvoorbeeld advocaat, rechter of officier van justitie worden.

FaLang translation system by Faboba