Keywords:
Education Market, Education, Legal, Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Bij ons ben je jurist vanaf dag één. Om een succesvol academisch jurist te worden, is het belangrijk goed te begrijpen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Daarom kun je in je eerste studiejaar bijvoorbeeld praktijkcolleges volgen van bekende namen uit de rechtspraktijk of de bestuurlijke wereld, en kun je ervaring opdoen bij ons ‘virtuele advocatenkantoor’: de Amsterdam Law Firm.

 

Jurist vanaf dag één

Rechten studeren aan de UvA geeft je een brede kijk op het vakgebied: we verkennen het recht in een Europese en internationale context én in relatie tot andere vakgebieden. Omdat Rechtsgeleerdheid altijd in verbinding moet staan met de veranderende wereld.

We staan bekend om een eigenzinnige benadering en dagen jou als student ook uit om fundamentele vragen te stellen. We leren je kritisch te zijn, scherp: een essentiële vaardigheid voor een academisch jurist.

 

Aansluiting op de praktijk

Nieuw in collegejaar 2017-2018 is het vak ‘Zicht op de rechtspraktijk’, gedoceerd door professionals die in Amsterdam werkzaam zijn. Denk aan advocaten en rechters, maar ook aan mensenrechtenexperts, journalisten en politici. Hier leer je wat er allemaal komt kijken bij de toepassing van het recht. Je ontdekt hoe lastig het vaak is de feiten vast te stellen. Als je de eerste helft van het studiejaar goed hebt doorlopen, ben je klaar voor het echte werk in de Amsterdam Law Firm. Naast een sterke focus op de praktijk zorgen we ook voor een goede verbinding tussen ons onderwijs en onderzoek.

 

Persoonlijke begeleiding en veel extra’s

Tijdens je hele studie krijg je individuele studiebegeleiding, afgestemd op jouw behoefte en de fase in je studie. Daarnaast bieden we veel extra’s, zoals de TopLunches: deze bijeenkomsten laten zien wat je naast je studie kunt doen om je kans op een goede stage en baan te vergroten. Tijdens de TopLunches vertellen recruiters en deskundigen onder meer over de rechtspraktijk, beroepsoriëntatie en loopbaanbegeleiding.

 

Om alles uit je bachelor Rechtsgeleerdheid te halen en extra uitgedaagd te worden, kun je vanaf het eerste jaar al lid worden van het Amsterdam Honours College of Law (Honourscollege).

 

Stap voor stap bereiden we je voor op een mooie carrière. Als je na het behalen van je bachelor Rechtsgeleerdheid ook een van onze masters succesvol afrondt, kom je in aanmerking voor een vervolgopleiding. Onze afgestudeerden werken o.a. in het bedrijfsleven, bij financiële instellingen, in de politiek, bij de rechtbank en bij de overheid.

 

Is rechten studeren iets voor jou?

Heb je een talent voor het bemiddelen bij lastige conflicten? Of vind je het interessant om te weten hoe je een rechter in de rechtszaal kunt overtuigen? Welk pad moet worden bewandeld bij medische fouten? Of hoe het nu zit met Instagram en jouw privacy? Dan is rechten studeren vast iets voor jou. De studie is interessant als je een van de maatschappelijk georiënteerde profielen volgt op de middelbare school, maar ook de meer exacte profielen vormen een prima basis; succesvolle juristen moeten analytisch en logisch kunnen denken. Bèta-kennis komt dus goed van pas. Met een vwo-diploma (bijna) op zak kun je je direct aanmelden. Als je een internationaal equivalent van het vwo-diploma hebt, een hbo-propedeuse of een voltooide hbo-opleiding, dan gelden andere richtlijnen. Kom naar een van onze open dagen of word Student voor een Dag voor een eerste kennismaking!

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).