Keywords:
Education Market, Education, Legal, Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Bij de UvA ben je jurist vanaf dag één. In kleine groepen pas je in onze unieke Amsterdam Law Firm (ALF) de geleerde stof toe op echte zaken uit de praktijk. Tegelijkertijd leer je academische en juridische vaardigheden en oefent deze.

 

Het studieprogramma 2023-2024

Vanaf het begin doe je mee aan de Amsterdam Law Firm. In dit speciale, kleinschalige onderwijs werk je in kleine groepen van 15 medestudenten aan realistische zaken en past de stof toe die je in de colleges leert. Daarnaast leer je academische en juridische vaardigheden en oefen je deze in opdrachten.

 

De bachelor Rechtsgeleerdheid is een brede juridische basisopleiding. Je staat als jurist midden in de maatschappij en bestudeert alle rechtsgebieden, ook in Europees en internationaal verband. Je leert denken én werken als een verantwoordelijke jurist die het recht toepast op complexe maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering en digitalisering. Hierbij word je intensief begeleid door onze bevlogen docenten, die voor een deel uit de praktijk komen en hun ervaringen uit deze praktijk delen.

 

Is deze studie iets voor jou?

De studie Rechtsgeleerdheid is iets voor jou als je je hierin herkent:

  • je hebt een vwo-diploma (ongeacht je profiel) of een hbo-Rechten propedeuse; 
  • je bent geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken;
  • je vindt het leuk om zaken te analyseren en tot een oplossing te komen; 
  • je kunt dit goed onder woorden brengen, mondeling en schriftelijk; 
  • je wilt leren hoe je onrecht kunt voorkomen of aanpakken;
  • je wilt graag mensen of bedrijven helpen bij juridische kwesties.

Na je studie

Na het behalen van je bachelor Rechtsgeleerdheid krijg je de titel Bachelor of Laws (LLB). Je hebt kennis van alle basisgebieden van het recht en weet hoe je het recht moet toepassen in de praktijk. Voor het uitoefenen van de togaberoepen (advocaat, rechter of officier van justitie) is het nodig om na je bachelor nog een juridische master te behalen. Je kunt dan bijvoorbeeld advocaat, rechter of officier van justitie worden.