Keywords:
Security, Education Market, Safety, Risk Management
Edu type:
Formal education
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

U weet hoe belangrijk het is om als organisatie verstandig om te gaan met risico’s en kansen. Daarom analyseert u interne en externe ontwikkelingen en stemt u deze op elkaar af. U wilt organisatierisico’s op een systematische manier beter beheersen, op alle niveaus. Tijdens de Master Risicomanagement past u uw kennis en vaardigheden direct toe in de praktijk om uzelf en uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

 

U draagt bij aan de risicobeheersing binnen uw organisatie en bent toe aan een verdieping van uw kennis en vaardigheden. Tijdens de Master Risicomanagement leert u alles over theoretische modellen en methoden die een rol spelen bij risicomanagement op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Wat u leert op vrijdag, brengt u op maandag al in de praktijk. U maakt reële praktijkopdrachten en oefent uw advies- en managementvaardigheden. U rondt de opleiding af met uw masterthesis.

 

De deeltijdvariant van de Master of Risicomanagement duurt 2 jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. Reken op een flinke tijdsinvestering. U komt wekelijks voor college bij elkaar op vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Per week besteedt u 15 à 20 uur aan zelfstudie (inclusief colleges).

 

Master Risicomanagement
De tweejarige deeltijdmaster Risicomanagement wordt gegeven in het Nederlands en is opgebouwd uit diverse modules waarin u alle aspecten van risicomanagement leert beheersen. U maakt kennis met het kader en het speelveld van risicomanagement. Diverse ervaren professionals uit het werkveld delen hun kennis met u. Zo krijgt u bijvoorbeeld een gastcollege over het opsporen van fiscale fraude.

 

Praktijk- en resultaatgericht
Alle colleges zijn interactief: u discussieert met studiegenoten en docenten, leert van elkaar en bespreekt casussen uit de praktijk. Tegelijkertijd doet u kennis op die u direct kunt toepassen in uw eigen organisatie. In alle modules maakt u individueel een opdracht waarmee u een relevant praktijkprobleem oplost. Daarnaast ontwerpt u risicomanagementmodellen en gaat u op bedrijfsbezoek om te zien hoe bijvoorbeeld KLM en Unilever omgaan met risico’s en kansen.

 

Benaderbaar
De masteropleiding Risicomanagement staat bekend om zijn persoonlijke benadering; u kent uw docenten persoonlijk en zij spelen in op uw achtergrond. U ontwikkelt uw vaardigheden als risicomanager en stippelt tegelijkertijd uw carrière en persoonlijke ontwikkeling uit. De groep waarmee u de colleges volgt, is klein en divers. U komt bij elkaar op een goed bereikbare plaats: de collegezaal ligt op een steenworp afstand van station Den Haag HS.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).