Keywords:
Education Market, Law
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Als juridisch-administratief dienstverlener werk je veel met wetten en regels. Denk aan het regelen een paspoort, een rijbewijs of een huwelijk. Ook kun je een bezwaarschrift of de aanvraag voor een vergunning beoordelen.

- Je verstrekt juridische informatie en advies
- Je beheert (digitale) dossiers
- Je stelt standaarddocumenten op en/of vult ze in

 

 

Past deze opleiding bij jou?
Een juridisch-administratief dienstverlener werkt volgens procedures en richtlijnen. Jij bent nauwkeurig en houdt overzicht. Je werkt met vertrouwelijke gegevens, daar ga je discreet mee om. Je bent klantvriendelijk en hebt een dienstverlenende houding. Om op de hoogte te blijven van de veranderende wet- en regelgeving zul je regelmatig worden bijgeschoold.\

 

 

Wat doet een Juridisch-administratief dienstverlener?
Je vindt juridisch-administratieve dienstverleners bijvoorbeeld bij een gemeente, een notariskantoor, makelaar of de Kamer van Koophandel. Hoe je dag er precies uitziet, hangt af van de organisatie waarvoor je werkt. In ieder geval houd jij je bezig met het verzamelen, registreren en ordenen van juridische gegevens. Je hebt soms direct contact met klanten, maar je kunt ook op een backoffice aan het werk zijn.

 

Je hebt kennis van de wetten en regels die van invloed zijn op jouw werk. En daar houd jij je aan. Je bent verantwoordelijk voor de planning van de aanvragen die je behandelt en zorgt dat deze zorgvuldig worden afgehandeld. Ook stel je contracten, brieven en memo’s op.

 

 

Hoe ziet mijn opleiding eruit?
Een leerjaar is verdeeld in 4 periodes van 10 weken. In een periode op school volg je algemene en beroepsgerichte vakken of werk je in een groepje aan een project. Tijdens simulaties en projecten/praktijkmiddagen krijg je de kans om in de praktijk te brengen wat je tijdens de lessen hebt geleerd. Deze oefeningen bereiden jou uiteraard ook goed voor op de verschillende stages.