Zoekwoorden:
Education Market, Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Groningen
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Jij bent als 'legal, insurance & HR services specialist' een juridisch-administratief specialist die veel weet van wetten en regels, maar ook van HRM en insurance (verzekeringen). Zo ben je als specialist bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het beoordelen van een bezwaarschrift of een vergunningaanvraag. Dit doe je zorgvuldig en op tijd.

Met de brede opleiding Mbo recht kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij de overheid, zoals een gemeente of provincie, of in de zakelijke dienstverlening, bijvoorbeeld bij een notaris, een advocaat, of een verzekeringskantoor. Maar ook bij de rechtbank en bij bewindvoerings- en deurwaarderskantoren zijn veel functies die passen bij deze opleiding.

 

Over jou

  • Je gaat betrouwbaar om met gevoelige informatie
  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent klantvriendelijk

Tijdens de opleiding krijg je juridische kennis op meerdere rechtsgebieden en leer je omgaan met een wetboek. Daarnaast leer je over HRM en verzekeringen. Je krijgt tijdens de opleiding lessen in hoe je moet omgaan met klanten en collega’s en daarnaast in administratieve en digitale vaardigheden.

 

In het eerste jaar krijg je ook beroepsgerichte vakken die gericht zijn op algemene werknemersvaardigheden. Deze vakken zorgen voor een goede basis voor stage en werk.

 

Veel van onze studenten zien deze opleiding als een goede voorbereiding voor een vervolgstudie op het hbo.