Keywords:
Security Professionals, Security Domain
Edu type:
Formal education
Location:
Eindhoven
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
unknown
Study Load:
4200 hrs
Duration:
30 months
More information

Description:

Wat word je?

Met de vakrichting Grondoptreden van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap kun je aan de slag bij de Landmacht of Marine. Ga je voor de Landmacht, dan kun je werken bij de pantser infanterie of de luchtmobiele infanterie in een gevechtsfunctie. Kies je voor de Marine, dan kun je bij het Korps Mariniers over water of door de lucht ingezet worden bij militaire operaties. Je kunt ook kiezen voor een functie buiten Defensie of om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 4.

 

Jouw studie: VeVa - Aankomend onderofficier Grondoptreden (bol)

Je vindt kameraadschap en actief bezig zijn belangrijk, maar durft tegelijkertijd de leiding en je verantwoordelijkheid te nemen? Dan kun je aan de slag bij Defensie. Wij bereiden je voor op een functie als onderofficier bij de Landmacht, Luchtmacht of Marine.

Je wordt getraind op de plek waar je gaat werken, op de kazerne en in het veld. Daar leg je de basis voor je werk als militair met bijvoorbeeld kaartlezen, exercitielessen en lessen in wapentechniek. Als je wil doorgroeien tot onderofficier, moet je leiding kunnen geven aan een groep.

 

Om de 3 weken heb je een volledige week stage bij Defensie. Daar loop je net als andere militairen in een gevechtspak. Je woont en slaapt op de kazerne en wordt begeleid door militaire instructeurs. Heel actief, uitdagend en leerzaam.

 

Je werkt ook aan je zelfstandigheid, discipline en instructiebekwaamheid. Met de wil om te winnen kom je er wel bij Defensie!