Keywords:
Policy Advise, Urban, Information Exchange, Counter-terrorism
Type:
Temporary employment
Location:
The Hague
Education:
Master (EQF 7)
Published:
28/09/2019
Status:
Open
Apply before:
08/10/2019
Hours p/wk:
36

Description:

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.
 
Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren?
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.
 
Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Den Haag heeft naar verhouding een hoog aantal extremisten die naar het conflictgebied in Syrië en Irak vertrokken zijn en in de stad verblijvende geradicaliseerde personen, die om structurele aandacht vragen. Daarnaast de aanpak ook tegen andere vormen van extremisme, zoals Links- en Rechtsextremisme.

 

Wat ga je doen?
Binnen het cluster IPPR (Informatiepunt Preventie Polarisatie en Radicalisering) van de directie Veiligheid, adviseer je de burgemeester gevraagd en ongevraagd over alle voorkomende vraagstukken op het gebied van polarisatie en radicalisering. Je weet welke trends en ontwikkelingen er spelen binnen het radicaliseringsveld en kunt een vertaalslag maken naar de Haagse situatie. Je bent in staat om deze ontwikkelingen om te zetten naar beleidsadvies. Je  hebt kennis van en ervaring met deze thema’s en kan inschatten waar iemand zich in het radicaliseringsproces bevindt.  Ook geef je voorlichtingen aan professionals over het signaleren van radicalisering en voer je gesprekken met besturen van religieuze instellingen. Je kan als (deel)projectleider ingezet worden voor het opzetten en uitrollen van verschillende projecten.

 

De directie Veiligheid maakt deel van de Bestuursdienst binnen de gemeente Den Haag en bestaat uit vijf afdelingen: Preventie en Interventie, Veiligheid Stedelijk, Projectenpool, Veiligheidshuis en RIEC. In totaal werken er circa 75 mensen. De directie Veiligheid heeft een sterke hands-on mentaliteit. De cultuur is informeel en resultaatgericht. We functioneren direct onder de burgemeester die vertrouwt op onze inzet en professionaliteit; we streven ernaar deze verwachtingen waar te maken en onze kwaliteit hoog te houden.

 

Wat vragen wij?
Je bent een teamspeler maar bent ook zeer zelfstandig. Je bent communicatief zeer vaardig en kunt uitstekend netwerken. Je volgt, analyseert en interpreteert in- en externe ontwikkelingen in relatie tot beleidsontwikkeling en uitvoering en doet voorstellen hoe daarop te anticiperen of te reageren.

 

Daarnaast beschik je over:

  • WO werk- en denkniveau;
  • (enkele jaren) relevante werkervaring op het gebied van de aanpak CTER;
  • kennis (theorie en praktijk) over radicalisering en polarisatie, actuele ontwikkelingen en mogelijke interventies;
  • politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
  • inzicht in het gemeentelijke werkveld, zowel op het gebied van beleid als uitvoering, als de Haagse samenleving;
  • een scherpe, vlotte pen;
  • kennis van de sociale kaart van Den Haag.
  • ervaring met het opzetten en onderhouden van netwerken; in staat bruggen te bouwen en daadwerkelijk de verbinding te maken.

 

Wat bieden wij?
Een heel divers team en een interessante functie waarin jij een bijdrage kan leveren aan een veilig Den Haag. Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je;

  • een maximaal salaris van €4.859,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 11);
  • een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling);
  • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

 

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

  • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
  • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.


Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Tamara Jopp, coördinator IPPR, op telefoonnummer 06 30068134.

 

 

Meer informatie

In verband met het anoniem solliciteren zullen wij een voorselectie maken op basis van jouw werkervaring, opleidingen en vooral jouw motivatie. Daarom lezen we in je motivatie graag een antwoord op de volgende vijf vragen:

  1. Waarom wil je werken voor gemeente Den Haag?
  2. Wat verwacht je van deze baan?
  3. Op welk resultaat ben je het meeste trots en wat was jouw bijdrage daaraan?
  4. Wat zou je nog willen leren?
  5. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?