Type:
Permanent employment
Location:
Breda
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
30/09/2022
Status:
Open
Apply before:
10/10/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Team Digitale Opsporing (TDO) van Eenheid Zeeland – West-Brabant zoekt een digitaal specialist automotive en embedded systems. Ben jij altijd al enorm nieuwsgierig geweest welke (gebruikers)data er in auto’s, IoT-systemen of domoticasystemen aanwezig is? En ben jij een ervaren kracht die deze data al dan niet ter plaatse kan extraheren maar ook kan analyseren en/of decoderen, waarbij je ook nog eens verstand hebt van de gebruikte protocollen in een voertuig zoals CAN en operating systems zoals Linux? Solliciteer dan op deze boeiende vacature en draag bij aan het oplossen van strafbare feiten in digitale omgevingen!

 

Wat ga je doen?

Veel moderne auto’s en hedendaagse woningen zijn voorzien van verschillende elektronische systemen die veel gebruikersdata bevatten. Deze data kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van misdrijven. Als digitaal specialist automotive en embedded systems ondersteun je onderzoeksteams door het (ter plaatse) extraheren, analyseren en inzichtelijk maken van de data uit genoemde systemen. Daarmee speel je een belangrijke rol in de opsporing van strafbare feiten in complexe digitale omgevingen.

Als specialist heb je kennis van embedded systemen en ken je de methode om daaruit informatie te halen. De soldeerbout is een goeie vriend van jou. Voor het ontsluiten van data vanuit embedded systemen op componentniveau, werk je nauw samen in een ESD-veilig laboratorium met andere digitaal specialisten. Je bent de intermediair tussen de digitale techniek en de tactische recherche en adviseert over een effectieve aanpak. Dit doe je in samenwerking met vaste collega’s en/of partners van de forensische opsporing, voertuigongevallenanalyse en uit de voertuigindustrie. Je bent volledig bij complexere opsporingsonderzoeken betrokken. Hierdoor maak je het mogelijk om menselijke handelingen te interpreteren uit digitale gegevens die standaard forensische middelen niet inzichtelijk kunnen maken. Op basis van jouw bevindingen kan verder onderzoek gedaan worden.

 

In een snel digitaliserende wereld is het van belang om als digitaal specialist constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen. Naast technisch specialist ben je als kennismakelaar ook betrokken bij de uitrol van jouw specialisme binnen de eenheid en adviseer je hierover. Ook neem je deel aan speciale (landelijke) vakgroepen, welke puur over jouw specialisme gaan.

 

Naast je specialisatie word je ook breder ingezet bij omvangrijke onderzoeken zoals onder andere van het Team Grootschalige Opsporing en ga je piket- en weekenddiensten draaien. Recherchewerk is onvoorspelbaar en daardoor werk je soms onregelmatig en onder tijdsdruk. Zo moeten soms grote hoeveelheden data in korte tijd onderzocht worden. Als het nodig is treed je buiten je automotive en embedded systems vakgebied en ga je mee met doorzoekingen en aanhoudingen en spring je bij in andere digitale opsporingsprocessen.

 

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag in de Eenheid Zeeland-West-Brabant voor de Dienst Regionale Recherche en wordt geplaatst bij het Team Digitale Opsporing (TDO) in Breda. Het TDO werkt samen met alle digitale platformen en vormt zo een digitaal netwerk binnen de Eenheid Zeeland-West-Brabant. Het TDO is de basis van het digitale specialisme waar de opsporingsteams in de eenheid in het geval van complexe vraagstukken en diepte specialisme een beroep op kan doen. Digitaal specialisten maken het verschil in diverse onderzoeken voor alle operationele politieteams vanwege de inzet van specialistische kennis en/of uitrusting. Ontwikkelingen in de digitale wereld vormen een voortdurende uitdaging waarbij specialistische kennis cruciaal is.

 

Wie ben jij?

Voor je collega's ben jij dé expert, vraagbaak en adviseur als het gaat om automotive en embedded Systems. Om deze rol goed in te vullen moet je allereerst ervaring hebben, zelfstandig, leergierig en flexibel zijn en een passie hebben voor het technisch onderzoeken van voertuigen, IoT en Domoticasystemen. Je moet je goed kunnen verplaatsen in het doel van het onderzoek, want dan ben je in staat om snel te snappen welke informatie relevant is voor het onderzoek en op welke wijze je dat zo efficiënt mogelijk kunt achterhalen uit de beschikbare systemen. Dat vraagt ook om een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, om vasthoudendheid en de mogelijkheid om 'outside the box' te denken. Je vindt het leuk om puzzels op te lossen: hoe ingewikkelder, hoe leuker. Je schrikt niet terug voor een uitdaging, je kunt prioriteiten stellen en bent goed bestand tegen druk. Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een teamspeler, want alleen door optimale samenwerking wordt het gewenste resultaat bereikt. Samenwerking houdt in dat je kunt sparren met andere specialisten en dat je in staat bent om technisch complexe onderwerpen ook voor een leek begrijpelijk uit te leggen. Ook ben je een inspirerende coach voor je collega’s. Het betekent ook dat je in staat en bereid bent om anderen die om hulp vragen te helpen. En je zelf om hulp kunt vragen als je er zelf niet uitkomt. Je bent leergierig en altijd op zoek naar verbetering van je eigen vaardigheden en kennis. Omdat je vaak te maken hebt met gevoelige data is het daarnaast van belang dat je integer bent en de privacy van een ieder een groot goed vindt.

 

Voor deze rol is het van belang dat je een stevige technische achtergrond hebt. Je hebt kennis van en ervaring met verschillende technische omgevingen, je hebt kennis van data- en databasestructuren, bent bedreven in scripting, querytechnieken en het maken van rapportages en je hebt de nodige programmeerervaring. Je houdt je actief op de hoogte van ontwikkelingen in de techniek, je weet wat er te koop is en bent daardoor in staat om de best mogelijke oplossing te vinden.

 

Verder beschik je over:

  • een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van elektrotechniek, automotive of technische informatica;
  • bij voorkeur ervaring met diagnosetools; ervaring met één of meerdere forensisch digitale specialisaties zoals reverse engineering, scripting, programmeren, veiligstellen en analyseren van gestructureerde en ongestructureerde data;
  • hoogwaardige kennis van netwerkprotocollen en architecturen, kennis van open- en gesloten systemen en automotive systemen;
  • een rijbewijs B;
  • goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

De standplaats is Breda. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.063,- en maximaal € 4.880,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B, werkterrein digitale expertise.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.