Type:
Permanent employment
Location:
Odijk
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
30/11/2021
Status:
Open
Apply before:
10/12/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Senior Softwaredeveloper

Vernieuwende en complexe informatievoorzieningen bedenken en ontwikkelen voor tienduizenden politiemedewerkers, (contact met) burgers én partners als het OM, de IND en de FIOD. Het aanspreekpunt zijn voor deze gebruikers binnen en buiten de politie. ICT-projecten leiden. En als eindverantwoordelijke in het scrumteam je collega’s coachen. Zijn dit uitdagingen waarmee jij aan de slag wilt? Kom dan als senior softwaredeveloper onze ICT-organisatie versterken.

 

 

Wat ga je doen?

Een opsporingsapplicatie voor 40.000 smartphones van agenten op straat. De nieuwste technieken waarmee irisscans van verdachten kunnen worden gemaakt én gedeeld met het OM. Of virtual reality voor het opleiden van nieuwe politiemedewerkers. Het zijn slechts enkele voorbeelden van oplossingen die onze ongeveer honderd DevOps-teams ontwikkelen. Zodat het werk van de politie nóg beter en veiliger wordt. Jouw rol in een van deze teams: het ICT-beleid van de politie en de behoeften van de collega’s in het veld vertalen naar nieuwe of verbeterde applicaties. En zorgen dat de verschillende teams die hieraan werken op één lijn zitten.

 

Jouw helikopterview komt goed van pas. Want waar je teamgenoten zich vooral focussen op de ICT-oplossingen die zij ontwikkelen, kijk jij ook team overstijgend naar de dienst waar deze oplossing als product in zit. Met andere woorden: je bent een sparringpartner voor onder andere de solutionarchitecten en infrastructuurspecialisten. Je schakelt met belangrijke stakeholders, zoals de eindgebruikers binnen en buiten de politie. Welke systemen en technieken hebben zij nodig? Jij vertaalt deze behoeften naar nieuwe of verbeterde applicaties en komt proactief met verbetervoorstellen. Vervolgens stuur je je teamgenoten aan om deze producten te ontwikkelen.

 

Wist je dat de politie de grootste Exchange-omgeving van de Benelux heeft? Ons landschap draait op zo’n 6.000 servers, waarop we klassieke systemen combineren met het nieuwste van het nieuwste. Je krijgt dus steeds met nieuwe functionaliteiten en tools te maken, waardoor ook jij als senior jezelf continu blijft ontwikkelen. Wat jouw baan verder zo interessant maakt, is dat je het nieuws maar hoeft te volgen om het resultaat van je werk tegen te komen. Is er een groot drugslab opgerold? Of een langgezochte verdachte opgespoord? Misschien komt dat wel door de applicatie waaraan jij hebt meegewerkt.

 

Waar ga je werken?

Softwareontwikkeling binnen de politie vindt plaats in het zogenoemde Productiehuis. Dit is een organisatievorm waarin zo’n honderd DevOps-teams applicaties (door)ontwikkelen en beheren. Dit doen we op verschillende locaties in Nederland: Odijk, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Er is dus altijd wel een vestiging in jouw regio, waar je aan de slag gaat bij een van de zeven onderdelen. Dit zijn bedrijfsvoering, businessintelligence, connect, handhaving, opsporing, verkeer en sensing, en identiteit en biometrie. Welke het voor jou wordt, bepalen we samen. In elk geval werk je nauw samen met de applicatiebeheerders, testers en andere developers in je team.

 

We doen op dit moment veel vanuit huis, maar tijdens je inwerkperiode ben je standaard enkele dagen per week op locatie. Hier word je 1 op 1 begeleid door je buddy, en ook daarna kun je altijd terugvallen op je mentor en meer ervaren collega’s. Verder loop je ook wel eens mee met de politiemedewerkers in het veld. Door in de praktijk te ervaren hoe en waarvoor de systemen werken, kun je maatwerk blijven leveren, en eraan bijdragen dat het Nederlandse politiekorps dankzij de ICT tot de beste ter wereld blijft behoren.

​Waarom je als IT’er aan de slag wilt bij de politie:

  • Doordat we veel zelf ontwikkelen, ontwikkel je ook jezelf.
  • We werken met een tech-stack met tools als Java, Springboot, Elasticsearch, Angular, Oracle, Postgress, RabbitMQ, Jenkins en Git.
  • ICT wordt alleen maar belangrijker voor het werk van de politie. Dus wil je een opleiding volgen die van belang is voor je functie, dan kan dat altijd.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een front- en back-end Java ontwikkelaar die zich graag vastbijt in complexe ICT-projecten. Zijn deze technisch uitdagend en zijn er veel stakeholders bij betrokken? Dan ben jij een deskundige gesprekspartner met inzicht en overtuigingskracht. De ontwikkelingen in je vakgebied volg je op de voet en weet je te vertalen naar de werkzaamheden van je scrumteam. Voor collega’s binnen én buiten je team ben je een vraagbaak en coach.

Verder heb je:

  • een hbo-diploma in de richting ICT;
  • ruime ervaring met Agile werken, zoals DevOps en Scrum, en een Agile mindset;
  • ervaring met Java-ontwikkeling;
  • ervaring met Oracle (DB, SQL, Weblogic);
  • ervaring met Spring (Security, Web Flow);
  • ervaring met het coachen van collega’s.

Wat wij bieden

De standplaats is Odijk. Wanneer op kantoor wordt gewerkt zal dit plaatsvinden in Utrecht. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.547,- en maximaal € 5.296,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Meer informatie?

Bel met Roger Roelofs, senior IT Recruiter, (06 - 53 95 80 55) als je meer informatie over de functie wilt hebben.