Type:
Internship
Location:
Amsterdam
Education:
Master (EQF 7)
Published:
25/08/2021
Status:
Open
Apply before:
13/09/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Arrondissementsparket Amsterdam
Het Arrondissementsparket Amsterdam is één van de tien regioparketten van het
Openbaar Ministerie (OM). Het OM is verantwoordelijk voor het opsporen en vervolgen van strafbare feiten en levert (onder meer via het Driehoeksoverleg en overleg met diverse ketenpartners) een belangrijke bijdrage aan een veilige, rechtvaardige en integere samenleving.

Het AP Amsterdam is per oktober 2021 op zoek naar 2 Stagiaires voor Team Onderzoeken.
We hebben een stageplek beschikbaar in Centrum Noord Oost en in team Zuid West. Het gaat in beide teams om een periode van 6 maanden met een minimum van 4 dagen per week. De gewenste startdatum is medio oktober of 1 november 2021.

De werkplek
Je komt te werken in een modern kantoor in het centrum van Amsterdam met uitzicht op het IJ. Werken bij het Arrondissementsparket Amsterdam betekent werken in de bruisende hoofdstad van Nederland. Een kleurrijke stad met een rijke historie en cultuur. Met meer dan 400 collega’s lever je een bijdrage aan het rechtvaardigheidsgevoel van iedereen die in de Amsterdamse regio woont, werkt of verblijft. Officier van justitie, teamleider, secretaris, administratieve kracht, beleidsmedewerker en adviseur bedrijfsvoering: samen zijn we het parket. Als AP geloven wij in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Met medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, seksuele voorkeur, arbeidsbeperking en verscheidenheid in opleiding en ervaring. Een organisatie waar we gebruik maken van elkaars verschil, kwaliteiten en talenten. Een organisatie waar iedereen ertoe doet, zich zelf mag zijn, gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

Jouw rol en taken  
Je gaat aan de slag als beoordelaar van strafdossiers. Dit doe je in nauw overleg met en ter ondersteuning van de secretarissen en de officieren van justitie. Je legt strafbare feiten ten laste in de dagvaardingen. Verder werk je aan de strafvorderlijke en juridische inhoudelijke voorbereiding van de strafzaken ten behoeve van de behandelend officier op zitting. Ook heb je contact met de politie en andere ketenpartners in het kader van het complementeren van het dossier. Je behandelt correspondentie van verdachten en slachtoffers.
Samen met collega-secretarissen en officieren van justitie lever jij je bijdrage aan allerlei zaken.
 
De stages geven je een beeld van wat zich afspeelt bij het Openbaar Ministerie en je hebt contact met officieren van justitie en parketsecretarissen. Juridische vaardigheden kun je in de praktijk toepassen en je doet al werkende kennis en ervaring op. We gaan er van uit dat je zelf aangeeft wat je interessant vindt om te doen en zelfstandig actie onderneemt. We kijken dan gezamenlijk wat binnen de stage haalbaar is.

Wat vragen wij?
Wij zoeken enthousiaste master rechten studenten (bij voorkeur met specialisatie strafrecht of civiel recht), nog studerende tijdens de stageperiode en met belangstelling voor de taken en het functioneren van het Openbaar Ministerie. Belangrijk is dat je een actieve, zelfstandige, nieuwsgierige en initiatiefrijke houding hebt. Je beschikt over accurate schriftelijke vaardigheden en je bent bereid de handen uit de mouwen te steken om gedurende je stage zoveel mogelijk te leren.

Wat bieden wij?
Tijdens de stage op het arrondissementsparket Amsterdam kun je van dichtbij zien hoe het Openbaar Ministerie werkt. Teksten uit studieboeken over strafrecht en criminologie komen hier tot leven. Je zult ook merken dat het Openbaar Ministerie veel meer doet dan je had gedacht.
 
Een stagevergoeding van € 635 bruto bij een 40-urige werkweek en verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in de vorm van een uitdagende stageplek. Je komt 6 maanden te werken in een leuke en dynamische werkomgeving op het IJdok.

Covid-19  
In het kader van de Corona-maatregelen ziet het werkende leven er inmiddels anders uit. Veel collega’s werken vanuit huis, overleggen zijn vaak digitaal en voor een werkplek op kantoor moet je reserveren. We leven wat dat betreft in onzekere tijden en we moeten vaak anticiperen op de maatregelen. Onze intentie is dat stagiaires zoveel mogelijk op kantoor werken en begeleid worden. We stemmen samen met jou af hoe dit er uit gaat zien maar zullen daarbij ook rekening houden met de dan geldende maatregelen.

Meer informatie over  het Openbaar Ministerie en het arrondissementsparket Amsterdam is te vinden op: http://www.om.nl.

Meer weten?
Voor aanvullende informatie over deze stageplek kun je tot 3 september 2021 contact opnemen met Eric van der Giesen, HR-adviseur teams Onderzoeken AP Amsterdam. Te bereiken per email op e.van.der.giesen@om.nl of 06-50036945. Tijdens de vakantie van Eric kun je een mail sturen naar P&O.Amsterdam@om.nl.

Sollicitatiewijze
Upload je sollicitatiebrief en cv vóór 13 september 2021 o.v.v. vacaturenummer OM-4867 via de knop "more information" hierboven.

Solliciteren kan op dit moment alleen via Chrome. Via internet Explorer wordt de link helaas niet ondersteund.