Type:
Permanent employment
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
02/12/2022
Status:
Open
Apply before:
12/12/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Het cybercrimeteam van Eenheid Oost-Brabant zoekt een accountmanager cybercrime Publiek-Private Samenwerking (PPS) die in staat is om constante aansluiting te zoeken bij de ontwikkelingen in de cyberwereld. Een uitdagende functie waarin een beroep wordt gedaan op meer dan alleen je digitale kennis en communicatieve vaardigheden.

 

Wat ga je doen?

Een effectieve bestrijding van cybercrime is alleen mogelijk in nauwe samenwerking met publiek-private partners. Om veiligheidsproblemen aan te kunnen pakken worden slimme samenwerkingsverbanden gevormd. Als accountmanager cybercrime PPS bouw je nieuwe netwerken op buiten de eigen organisatie of benut je bestaande netwerken ten behoeve van de bestrijding van cybercrime. Het gaat hierbij veelal om een projectmatige insteek waarbij de politie als een betrouwbare partner samenwerkingsverbanden opbouwt en zo uitvoering geeft aan PPS projecten.

 

Als bruggenbouwer breng je mensen met verschillende achtergronden en belangen bij elkaar. Je spreekt met techneuten, beslissers, academici, overheidsfunctionarissen en mensen uit het bedrijfsleven. Daarnaast neem je deel aan verschillende multidisciplinaire projecten waarbij je ook dikwijls als projectleider fungeert. Hierbij is het jouw taak om de juiste mensen bij elkaar te brengen en te motiveren, doelstellingen te bepalen en te bewaken. Je verdiept je graag in het opsporingsproces, stelt behoeften vast, zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden en komt met vernieuwende ideeën die toepasbaar zijn in de politiepraktijk en de bestrijding van cybercrime. Je overziet het werkveld en komt daardoor tot verbanden en nieuwe inzichten die de aanpak van cybercrime verder vooruit helpen.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het cybercrimeteam van Eenheid Oost-Brabant. Door de intensivering van de aanpak van cybercrime worden de huidige cybercrimeteams uitgebreid met extra formatie. De cybercrimecrime teams zijn multidisciplinaire teams, rechercheurs en specialisten, die zich gezamenlijk richten op vooral de georganiseerde nationale- en internationale cybercrime. Het cybercrimeteam is een operationeel opsporingsteam dat zelfstandig volledige onderzoeken draait. De onderzoeken richten zich onder andere op Phishing, Ransomware, BEC-fraude of DDoS aanvallen. Dit wordt gedaan door middel van opsporingsonderzoeken en ook het aan de voorkant, veelal samen met partners, verstoren of stoppen van criminele processen.

 

Wie ben jij?

Jij bent een verbinder en netwerker tegelijk. Je bent als geen ander in staat mensen met verschillende belangen en achtergronden bij elkaar te brengen. Jouw sterke communicatieve vaardigheden komen hierbij goed van pas. Bovendien ben je in staat om anderen te motiveren en enthousiasmeren om in een samenwerkingsverband op te trekken. Je bent een professionele en betrouwbare vertegenwoordiger van het cybercrimeteam. Je zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden en beschikt over een brede algemene ontwikkeling en interesse. Je hebt een brede kijk op en kennis van digitale ontwikkelingen. Daardoor overzie je het werkveld en kom je proactief met nieuwe inzichten. Je bent onderzoekend en creatief en door je enthousiasme en vakkundigheid ben je in staat te bouwen en te creëren. Je werkt goed samen, maar bent ook in staat zelfstandig adviezen uit te brengen.

 

Daarnaast beschik je over:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van IT;
  • affiniteit met techniek en cybercrime;
  • ruime meerjarige ervaring (minimaal 4 jaar) in het vakgebied;
  • een rijbewijs B;
  • goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Bosch. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.720,- en maximaal € 5.503,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is  operationeel specialist C.

 

Wat verder belangrijk is

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.