Keywords:
Communications
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
22/09/2017
Status:
Open
Apply before:
03/09/2018
Hours p/wk:
36

Description:

 

Wie zijn wij?  

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is het samenwerkingsverband van, voor en door 23 gemeenten in de regio Rotterdam Den Haag. Samen met het bestuur, de 23 gemeenten, medeoverheden kennisinstellingen en bedrijfsleven, werken we aan het verbeteren van onze positie als Europese topregio. Een regio waar het aantrekkelijk is om te werken, wonen en recreëren, waar (internationale) bedrijven zich vestigen en bezoekers zich welkom voelen. Wij richten ons op het versterken van de bereikbaarheid en het economisch vestigingsklimaat. Het gaat erom dat er gericht geïnvesteerd wordt in onze regio, zodat de economie groeit en er meer banen komen.

 

De MRDH bestaat uit twee directies: de Vervoersautoriteit (VA) en Economisch Vestigingsklimaat (EV), en twee stafbureaus. De VA en heeft vanuit de rijksoverheid de status van vervoerregio gekregen. Daarmee heeft de MRDH de wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo is de MRDH opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de 23 gemeenten, waarvoor zij concessies verleent aan vervoerbedrijven. Daarnaast worden subsidies verstrekt voor diverse verkeer- en vervoerprojecten. De MRDH ontvangt hiervoor rechtstreeks geld van het Rijk (circa 500 mln. per jaar). EV werkt aan het economisch vestigingsklimaat met allerlei projecten op het gebied van onder andere energietransitie, arbeidsmarkt en onderwijs, werklocaties en fieldlabs.

 

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een Adviseur Communicatiestrategie. Deze strateeg moet op basis van de vastgestelde communicatiestrategie het communicatiebeleid van de MRDH verder vormgeven en uitbouwen, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent een netwerker met hart voor het openbaar bestuur en regionale samenwerking. Je bent van de inhoud en hebt een nuchtere kijk op het communicatievak. Je beschikt over relevante ervaring in woordvoering en voorlichting en/of relatie- en netwerkmanagement. Je bent in staat om strategie en visie op een effectieve manier over te brengen op de rest van de organisatie en ook daarbuiten, samen met de communicatieprofessionals van de 23 gemeenten. Je maakt deel uit van het stafbureau Strategie & Bestuur en rapporteert aan de manager daarvan. Je bent verantwoordelijk voor verdere ontwikkeling en uitvoering van beleid op het gebied van interne & externe communicatie, PR & woordvoering, social media en ander stakeholdermanagement. Daarvoor werk je samen met 5 communicatieprofessionals die je begeleidt. Je staat stevig in je schoenen. Je bent een netwerker, je coacht en motiveert je collega’s. Je hebt een flinke dosis overtuigingskracht en zelfvertrouwen. Je beschikt over politiek gevoel en bent bestuurlijk sensitief. Je kunt geduldig zijn maar weet op het juiste moment ook beslissingen te forceren. Je weet van aanpakken en je houdt van het oplossen van ingewikkelde problemen.

Resultaatgebieden hierbij zijn:

  • voert de meest complexe activiteiten uit op het terrein van communicatie, PR en voorlichting
  • ontwikkelt, onderhoudt en bewaakt de corporate communicatiestrategie en -beleid
  • adviseert bestuur en management in bestuurlijk gevoelige communicatiekwesties
  • is (pers)woordvoerder voor bestuurlijk gevoelige kwesties

 

De daarbij behorende functie-eisen zijn:

 

- Een afgeronde WO-opleiding en tenminste 5 jaar relevante werkervaring met corporate communicatie, relatie- en netwerkmanagement.

 

- Gedegen, actuele kennis van en ervaring met strategische communicatie, woordvoering, stakeholdermanagement en interne communicatie, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving.

 

- Het vermogen om een strategische visie te ontwikkelen en een voortdurend goed zicht te houden op besluitvormingsprocessen.

 

- In staat om helder te schrijven en snel te komen tot begrijpelijke en toegankelijke teksten. Bovendien in staat om deze competentie effectief over te brengen aan de rest van de organisatie.

 

 

 

 

We verwachten dat je de volgende competenties bezit:

  • politieke en bestuurlijke sensitiviteit
  • netwerkvaardigheden
  • adviesvaardigheden

Wat bieden wij?

We bieden een prettige en professionele werkomgeving. Het jaarsalaris voor deze functie op fulltime basis bedraagt maximaal € 85.000,- (inclusief vakantietoeslag en 13e maand, schaal 14). Een dienstverband voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. We bieden daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een vergoeding voor een tablet of laptop en telefoon, studiefaciliteiten, verlofregelingen en de opbouw van een individueel keuzebudget.

Standplaats

Vanaf 1 november 2017 is de standplaats Westersingel 12 in Rotterdam.

Wil je bij ons komen werken?

Voor de werving & selectie wordt MRDH ondersteund door Smart&Able. Stuur voor zaterdag 30 september een cv en motivatie naar Smart&Able, via j.stuurwold@smartandable.nl t.a.v. MRDH. Voor meer informatie over de functie kun je ook met Smart&Able contact opnemen. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.