Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
12/09/2023
Status:
Open
Apply before:
20/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij meewerken aan het ontwikkelen van beleid voor Team Huisvesting en Facilitaire Services? Als beleidsadviseur data- en businessanalyse draag je bij aan een toekomstbestendige huisvesting en facilitaire services voor de politie.

 

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur data- en businessanalyse voer je een breed palet aan werkzaamheden uit, waarbij je de Directie Facility Management (FM) ondersteunt. Zo bied je ondersteuning bij het maken van beleid en geef je een analyse van de beschikbare informatie die gebruikt wordt bij het advies aan de korpsleiding. Hiervoor ga je onder andere aan de slag met het verzamelen van de juiste management- en sturingsinformatie, waarmee de Directie FM kan sturen op strategische doelstellingen en de realisatie van vastgesteld beleid. Aan jou de taak om de informatiebehoefte binnen de Directie FM scherp te krijgen, te houden en te definiëren. Denk hierbij aan informatie over de uitwerking van strategie naar tactische en operationele doelen (de kolom FM), waarbij de strategische doelen vertaald worden in KPI’s.

Je houdt je ook bezig met het monitoren van (facilitair) beleid, de werking van het huisvestingsstelsel en de Korpsportfoliotafels. Je zet dan ook in op consistent hoge kwaliteit van de informatievoorziening en de monitoringsprocessen. Met de circa 880 panden door het gehele land en verschillende functionaliteiten is het belangrijk goede en heldere sturingsinformatie te hebben over kwaliteit, financiën, planning en risico’s. Om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren bouw je een netwerk tussen de Directie FM en andere directies (F&C en IV), maar ook met het Politiedienstencentrum (businesscontrol) en specifiek met de sectoren Huisvesting en Facilitaire Services.

 

Waar ga je werken?

De Afdeling Strategisch Beleid Huisvesting en Facilitaire Services, waar jij komt te werken, richt zich op de ontwikkeling van de totale huisvestingsportefeuille van het korps en de daaraan ondersteunende diensten (facilitair management). De afdeling is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van een langetermijnvisie, -strategie en -beleid, zoals dat is vastgelegd in een strategisch huisvestingsplan en in een visie op Facilitaire Services. De afdeling formuleert het beleid met betrekking tot de strategische keuzes ten aanzien van het in eigendom verwerven, ontwikkelen, huren of afstoten van vastgoed en facilitaire services. Behoeftestelling, financiële en kwalitatieve sturing op de totale vastgoedportefeuille en een structurele verlaging van de exploitatielasten van huisvesting zijn van primair belang.

 

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste collega die de kans aangrijpt om in deze dynamische omgeving aan de slag te gaan. Je hebt gevoel voor de omgeving en het maatschappelijk belang waarvoor de politie werkt. Je straalt natuurlijk overwicht uit en bent in staat om te adviseren met een gezonde dosis humor. Daarnaast koppel je gevoel voor de omgeving aan een hands-on mentaliteit en kan je omgaan met weerstand en complexiteit. Je bent een echte netwerker, weet welke informatie waar beschikbaar is en je kunt stappen zetten met anderen om ontbrekende informatie op termijn te genereren. Ook heb je een sterk analytisch vermogen, je bent in staat om grote stromen data inzichtelijk te maken en om ze in begrijpelijke en heldere taal als informatie te presenteren. Je schrijft heldere rapportages en beleidsnotities. Je werkt in een grote organisatie waardoor een korte klap soms een lange afstand moet afleggen. Daar moet je mee om kunnen gaan.

Verder heb je:

  • een hbo diploma;
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • ruime ervaring met facilitair managementsystemen (waaronder Planon) en het verwerken van informatie in Excel en databases;
  • bij voorkeur affiniteit met het vakgebied financiën, vastgoed en/of facilitair management.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.832,- en maximaal € 5.669,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.