Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
27/12/2022
Status:
Open
Apply before:
16/01/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan kwaliteit, veiligheid, arbo en milieu. Zie jij het voor je? Word Adviseur en coördinator QHSE bij TNO in Den Haag.

 

Over deze vacature

In deze functie zorg je dat wij kwaliteit, veiligheid, arbo en milieu goed op orde hebben en houden. Zoek je verder een plek waar je volop de breedte van onze TNO Unit Defence, Safety & Security kan leren kennen en jezelf kan ontwikkelen? Lees dan snel verder.

 

Wat ga je doen?

Binnen de Unit ben je adviseur richting de Directeur Operations/Manager Operations Support en Research Managers op het gebied van QSHE voor de gehele Unit. Je maakt deel uit van het MT Operations. Je zorgt voor een ‘levend’ QSHE-beleid op basis van een adequate (plan-do-check-act) systematiek. Vanuit jouw expertise en drive weet jij het kwaliteits- en veiligheidsniveau van onze onderzoeksprocessen te verhogen. Je werkt daarbij samen met verschillende stakeholders (rolhouders) in de afdelingen. Je initieert, leidt en neemt deel aan QSHE verbetertrajecten. Denk aan het opzetten van een veiligheidscampagne of de organisatie van opleidingsdagen voor projectmanagers. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het organiseren van workshops, verzorgen van interne communicatie en het geven van voorlichting. Daarnaast faciliteer je overleggen rondom diverse onderwerpen als: ISO 9001/17025, Technisch Middelen Beheer, Leren van Projecten, onboarding, veiligheidsinspecties, crisismanagement. Je stelt jaarlijks een QSHE-actieplan op en bewaakt de voortgang hiervan, o.a. door de relevante onderwerpen te agenderen bij de betrokken managers, de preventiemedewerkers, kwaliteitscontactpersonen, etc. Je signaleert verbetermogelijkheden en initieert hier acties op. Verder verzorg je interne audits en helpt met voorbereiden op en opvolging geven aan externe audits. 

In deze functie kom je te werken binnen de TNO Unit Defence, Safety and Security. In de 15 afdelingen werken zo’n 800 onderzoekers, projectleiders en consultants samen aan toepasbare innovaties op het gebied van Defensie en Veiligheid. Onze onderzoekers behoren tot de absolute wereldtop in hun vakgebied. In veel van onze afdelingen vindt experimenteel onderzoek plaats, waarvoor we unieke onderzoeksfaciliteiten tot onze beschikking hebben. In je functie als QSHE coördinator kom je met veel van de mensen en veel van de labs in aanraking. Je werkt samen met twee directe collega’s die beide op andere locaties werken. De werksfeer is informeel. Lees hier meer over de unit Defence, Safety and Security.

 

Wat wij van jou verwachten

 

Je hebt een scherp oog voor verbetering en vindt het leuk en uitdagend om die verbeteringen samen met anderen daadwerkelijk door te voeren. Via informeel leiderschap krijg je jouw omgeving in beweging. Jij hebt namelijk het vermogen om te initiëren, te stimuleren en aan te spreken. Ook communiceer je gemakkelijk met collega’s op verschillende niveaus en kun je goed schakelen tussen veel diverse onderwerpen. Verder toon je organiserend vermogen, ben je in staat door te pakken en kun je pragmatisch omgaan met zowel beleid als praktijk. Je stimuleert een lerende omgeving en geeft daar zelf het voorbeeld voor. 

Wat je verder meebrengt:

 • Minimaal een afgeronde HBO diploma.
 • Je hebt tenmiste 5 jaar relevante werkervaring opgedaan waarvan bij voorkeur enkele jaren ervaring met de QSHE-onderwerpen.
 • Je kunt het beleid en de bijbehorende acties schriftelijk en mondeling overtuigend uit dragen.
 • Je hebt interesse in en/of ervaring met veranderkunde en bedrijfscultuur.
 • Je hebt affiniteit met het werk in het domein Defensie en Veiligheid.

 

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris afhankelijk van je kennis en ervaring, vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.

 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.

 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).

 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.

 • Reiskostenvergoeding.

 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.

 • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

 

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 16 januari 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.