Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
04/11/2020
Status:
Open
Apply before:
17/11/2020
Hours p/wk:
32

Description:

Horizon Europe is de naam van het grootste en belangrijkste onderzoeksprogramma van de Europese Unie. Het team Internationale Research en Innovatie Samenwerking verzorgt de ondersteuning in Nederland voor de aanvraag van subsidie. Een van de aandachtsgebieden in Horizon Europe is het veiligheidsthema met de naam ‘civil security for society’. Nederlandse organisaties die willen deelnemen aan veiligheidsonderzoek binnen dit programma rekenen op jouw ondersteuning. Als adviseur security-onderzoek op de afdeling Internationaal Innoveren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag draag jij zo bij aan een veiligere samenleving.

 

Het team Internationale Research en Innovatie Samenwerking (IRIS) ondersteunt de internationale onderzoeksprogramma’s en verzorgt missies voor grensoverschrijdende samenwerking voor R&D. Medewerkers van team IRIS geven uitleg, advies en training voor het maken van projectvoorstellen voor verschillende internationale onderzoeksprogramma’s aan geïnteresseerde bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten en overheden. Tegelijk houden zij nauw contact met ministeries die beleidsmatig betrokken zijn bij specifieke onderzoeksthema’s.

 

Het onderzoek waar jij bij betrokken bent, richt zich op de bestrijding van terrorisme en georganiseerde misdaad. Innovatieve projectvoorstellen hebben zowel betrekking op techniek als op sociale wetenschappen, waarbij de resultaten bijdragen aan een veiligere samenleving. Voor de onderdelen die zich richten op cybersecurity wordt nauw samengewerkt met de collega's die zich bezig houden met het thema ICT. Daarbij wordt aansluiting gezocht met onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe cybersecurity-oplossingen binnen het cluster Digital, Industry en Space en met het nieuwe onderdeel Digital Europe dat zich richt op bevordering en ondersteuning van digitalisering.

 

Wat jij allemaal gaat doen? Voor de Nederlandse organisaties die willen deelnemen aan het programma beoordeel je de aansluiting van projectideeën bij EU-subsidies, lees je mee bij projectvoorstellen en zorg je voor een soepel verloop van lopende projecten. Verder verzorg je informatiebijeenkomsten, adviseer je bij het indienen van voorstellen en analyseer je de Nederlandse deelname aan het onderzoeksprogramma. Je begeeft je op een breed speelveld van internationale spelers. Zo woon je bijvoorbeeld vergaderingen bij de Europese Commissie in Brussel bij. Ook onderhoud je contact met het ministerie van Justitie en Veiligheid door het geven van beleidsadvies en het verzorgen van consultaties van Nederlandse organisaties. De consultaties worden gebruikt voor standpuntbepaling van het Europese veiligheidsonderzoek.

 

Horizon Europe heeft een budget van circa 80 miljard euro voor de periode 2021-2027. Dit geld wordt geïnvesteerd in vooruitstrevend onderzoek naar verschillende thema's, om uiteindelijk de kennispositie en het bedrijfsleven in de Europese Unie te versterken.

 

 

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante technisch-wetenschappelijke opleiding afgerond.
 • Je hebt ervaring met Europese technologieprogramma’s en -projecten.
 • Je hebt ervaring in een internationale setting en beheerst de Engelse taal uitstekend.
 • Je hebt affiniteit met technologie, onderzoek, ontwikkeling en innovatie.
 • Je hebt affiniteit met het thema veiligheid.
 • Je bent een actieve netwerker, signaleert nieuwe kansen en levert concrete resultaten.
 • Je kunt goed zelfstandig én in teamverband werken.
 • Je bent klantgericht en initiatiefrijk en kunt goed plannen en organiseren.
 • Je schakelt makkelijk met verschillende partijen (ministeries, bedrijven en kennisinstellingen).
 • Je hebt goede adviesvaardigheden en kunt goed netwerken en analyseren.
 • Je hebt oog voor je omgeving.