Keywords:
Law
Type:
Internship
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
08/04/2021
Status:
Open
Apply before:
19/05/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Over de functie

In deze rol kom je te werken binnen een praktijk met veelal complexe, internationale zaken. Naast procederen voor diverse en Europese instanties, adviseren en ondersteunen de advocaten van de sectie IE & Technologie cliënten over de volle breedte van het intellectuele eigendomsrecht. Je houdt je bezig met zaken op het gebied van soft IP én octrooirecht. Je bent betrokken bij geschillen over inbreuk en geldigheid van IE-rechten, maar ook bij advisering bij de onderhandelingen over en het opstellen van licentie-, distributie- en R&D overeenkomsten. De praktijk en het cliëntenportfolio zijn eveneens divers, met een focus op innovatieve ondernemingen. Ook is BarentsKrans al jaren betrokken bij grote octrooizaken op het terrein van farma en life sciences én heeft de sectie een groeiende praktijk op het gebied van telecom/hightech en werktuigbouwkunde. Je komt te werken in een klein, maar ambitieus team. Hierdoor werk je nauw samen met de partners en krijg je goed inzicht in de gecombineerde proces- en adviespraktijk. Ook werk je – in complexe zaken die om een multidisciplinaire aanpak vragen – met andere secties binnen het kantoor samen.

 

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ongeveer 80 advocaten en (kandidaat-)notarissen werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Wij werken in compacte teams vanuit een eigen expertise: zo halen wij op een hoog juridisch niveau het beste uit onze kennis en uit elkaar. Ons kantoor heeft specialisten in de volgende praktijkgroepen: Arbeidsrecht, Cassatie/Commerciële contracten, Corporate & Commercial Litigation, Corporate/M&A/Finance, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed.

De lat bij BarentsKrans ligt hoog. Daarom zoeken wij gedreven en ondernemende juridische talenten. We verwachten dat jij, net als wij, dedicated bent. Hiermee doen we onze cliënten een belofte waar we voor staan, namelijk kwaliteit en inhoudelijk hoogstaand werk. Dedicated mensen maken het verschil. Voor zichzelf, voor hun cliënt en voor het team.

 

Jouw profiel

 • je hebt (bijna) je master Nederlands recht succesvol afgerond;
  affiniteit met techniek en/of IE is een pre;
 • enige praktijkervaring in de juridische dienstverlening is een pre;
 • je bent ambitieus en zowel analytisch sterk als praktisch ingesteld;
 • accuraat werken en scherp formuleren is jou op het lijf geschreven, en
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels.

Ons aanbod

 • een hoogwaardige, afwisselende nationale én internationale praktijk;
 • goede individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, onder andere via onze BarentsKrans Academy;
 • de mogelijkheid om snel eigen verantwoordelijkheden te dragen;
 • werken bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een uitstekende reputatie en hoge rankings (Legal 500, Chambers), en
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Ben jij de dedicated advocaat-stagiair(e) die wij zoeken? Stuur ons dan je curriculum vitae, motivatiebrief, een kopie van je originele en ongeschoonde cijferlijst(en), eventuele stagebeoordelingen en masterscriptie via het sollicitatieformulier. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Nando Dons via 070 – 376 07 18 of nando.dons@barentskrans.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een online assessment.

 

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.