Type:
Permanent employment
Location:
Evertsoord
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
23/08/2021
Status:
Open
Apply before:
15/09/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Functieomschrijving

Voor onze nieuwe tijdelijke Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) in Evertsoord zijn wij op zoek naar een afdelingshoofd die samen met onze groepsleiding een veilig orthopedagogisch klimaat kan bieden aan jeugdigen voornamelijk in leeftijd van 18 tot 25 jaar. Als afdelingshoofd speel jij voor die jongeren een belangrijke rol. Met jouw inzet voor een goede opvang, opvoeding en begeleiding werk je mee aan hun toekomst, maar ook aan een veiligere samenleving.

 

Stevig leiderschap, goed kunnen samenwerken en een uitstekend plan- en organisatievermogen zijn van belang voor deze functie. Samen met de gedragswetenschapper geef jij als afdelingshoofd leiding aan je teams. Daarbij hoort het voeren van onder andere functioneringsgesprekken, maar ook het behandelen van studie- en verlofaanvragen, en het arbeidsverzuimbeleid. Je hebt oog voor het optimaliseren van de werkomstandigheden en weet als geen ander hoe belangrijk het teamgevoel bij medewerkers is. Dat ontwikkelen en in stand houden heeft dan ook jouw aandacht.

 

De bedrijfsvoering is een ander belangrijk onderdeel van je werk. Merk je knelpunten op in het bedrijfsvoeringsproces? Dan kom je met oplossingen. Je zorgt ervoor dat mensen en middelen efficiënt worden ingezet en stemt belangrijke zaken af met de andere Afdelingshoofden.

 

Ook voer je het pedagogisch beleid uit. Daarbij horen perspectiefplannen, dagprogramma’s, maar ook het orthopedagogisch klimaat, de hygiëne en de fysieke leefomstandigheden binnen de teams. In overleg met de gedragswetenschapper bepaal je doseerprogramma’s voor jongeren, en je onderzoekt en behandelt hun klachten. Het horen van jongeren en het opstellen van verweerschriften voor de beklagcommissie is ook onderdeel van je werk. Dat geldt ook voor het nemen van disciplinaire maatregelen als de jongeren regels overtreden.

 

Wil jij onze nieuwe collega worden? En als afdelingshoofd van waarde zijn op onze locatie in Evertsoord? Solliciteer direct, je bent van harte welkom!

 

Functie-eisen

 

Dit neem je mee:

  • Je bent in het bezit van een relevant Hbo-diploma zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Social Work of Pedagogiek;
  • Je hebt aantoonbare ervaring als leidinggevende;
  • Je hebt kennis van pedagogisch handelen binnen de context van een gesloten setting.

Dit is jouw kracht:

  • Je kunt snel schakelen tussen uiteenlopende abstractieniveaus: van beleid tot het resultaatgericht aansturen van medewerkers;
  • Je bent integer, communicatief vaardig en analytisch.

Overige Arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

  • Voor alle medewerkers van de RJJI geldt een centrale aanstelling met een plaats van tewerkstelling. 
  • Wanneer je nog geen ervaring hebt wordt je bij je aanstelling eerst in de voorliggende aanloopschaal, BBRA schaal 9, ingeschaald. Kom je in het sollicitatie proces tot het arbeidsvoorwaardengesprek, dan wordt nader toegelicht of dit op jou van toepassing is. 
  • Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsing kandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Je bent bereid om bereikbaarheidsdiensten te draaien.
  • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief.