Keywords:
Police, Artificial Intelligence
Type:
Internship
Location:
Groningen
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
11/07/2022
Status:
Open
Apply before:
18/07/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Bij de 5g-student battle van 2021 won het slimme vest; een vest dat extra ogen biedt op de rug van de drager. Het vest moe(s)t in staan zijn om, via een camera op de achterzijde, gevaarlijke situaties te herkennen en de drager ervan een waarschuwing te geven. De herkenning van dreigende situaties met behulp van AI moet echter nog verder worden doorontwikkeld. In deze opdracht ga je vorm geven aan een algoritme dat dreigende situaties met objecten goed en precies kan herkennen. Het Innovatiehuis van de politie Noord-Nederland zoekt hiervoor een enthousiaste vierdejaars hbo-student!

 

Wat ga je doen?

Een eerste prototype van een slim vest dat gebruikmaakt van 5G edgecomputing is in de afgelopen periode ontwikkeld. Dit was in een nauwe samenwerking met Noord, Dell/Vmware, politie, TNO, I-witness, Hanzehogeschool en 5Groningen. Om de techniek daadwerkelijk te kunnen implementeren moet nog veel werk worden verricht op dit gebied van herkenning. Gegeven is, dat er in de 5Gedge veel GPU- en CPU-kracht beschikbaar is. De bovenstaande partners doen hier continu onderzoek naar. Het primaire doel voor de politie is de herkenning uit te breiden naar allerlei soorten situaties met objecten die gevaar kunnen opleveren. En jij gaat daarin in deze opdracht bij helpen.

 

Waar ga je werken?

Het Innovatiehuis werkt vanaf september 2018 samen met externe en interne partners aan oplossingen voor complexe veiligheidsvraagstukken. De ideeën/opdrachten hiervoor komen vanuit de operatie. Het Innovatiehuis is gevestigd in de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool in Groningen. Als strategisch partner van de Hanzehogeschool bevindt het Innovatiehuis zich midden in een netwerk van studenten van diverse hogescholen, onderzoekers en bedrijven. De afgelopen 2,5 jaar zijn ruim 60 onderzoeken gedaan en prototypes gebouwd, waarbij ongeveer 200 studenten zijn betrokken. De innovatieprojecten hebben een brede diversiteit. Het kernteam Innovatiehuis werkt onder verantwoordelijkheid van de teamchef Afdeling Politieprofessie en bestaat uit een operationeel coördinator, een trendwatcher, drie projectmanagers en een studentencoördinator.

 

Wie ben jij?

Voor deze stage zijn we op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en vernieuwende vierdejaars hbo-student die interesse heeft in techniek. De voorkeur gaat uit naar een student van een technische opleiding zoals ICT, Elektrotechniek of Industrieel Product Ontwerpen. Uiteraard ben je van onbesproken gedrag.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Groningen, Zernikepark 10. We bieden je een stageplek met goede begeleiding in een dynamische omgeving voor de duur van ongeveer een half jaar. Het betreft een functie voor 36 uur per week (fulltime), maar in overleg kan hiervan afgeweken worden. Vooraf stellen we in overleg met jou de stageopdracht samen, zodat die aan de eisen van je opleiding voldoet. Je gaat in principe van start op 5 september, maar in overleg kan een afwijkende datum worden afgesproken.