Type:
Internship
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
10/12/2021
Status:
Open
Apply before:
27/02/2022
Hours p/wk:
32

Description:

Wil jij bijdragen aan hoe veiligheidsorganisaties een weloverwogen keuze kunnen maken over waar ze in moeten investeren om Nederland veiliger te maken? Ervoor helpen zorgen dat de juiste overwegingen worden meegenomen en hierdoor de juiste keuzes worden gemaakt? Binnen het team Bewaken, Beveiligen en Terrorismebestrijding (BBT) van de onderzoeksgroep Networked Organisations werken wij specifiek met partners omtrent nationale veiligheid, zoals de politie, de Koninklijke Marechaussee en de vitale infrastructuur van Nederland. Voor dit team zijn wij op zoek naar een stagiair die samen met ons op dit onderwerp de diepte in wilt duiken! 

Wat ga je doen? 

Veiligheidsorganisaties in Nederland hebben een verantwoordelijkheid om goed onderbouwde keuzes te maken waar zij in investeren. Om hen te ondersteunen in deze beslissingen en om argumentatie verder te objectiveren, willen we bestaande kennis over maatschappelijke kosten-baten analyse in de veiligheidscontext graag uitbreiden, integreren en valideren. 

Hierbij kan o.a. gedacht worden aan methoden als Return on Investment (ROI) en Return on Security Investment (ROSI). Informatie over het grote projectportfolio van de Unit Defence, Safety & Security biedt daar unieke input voor. Onze collega’s hebben al een slag gemaakt omtrent de verschillende methodieken. Dit zal jouw uitgangspunt zijn om verder mee aan de slag te gaan en verdieping aan te brengen. 

Door het ontwikkelen van een dergelijke methode heb je direct invloed op de overwegingen van veiligheidspartners en het verder professionaliseren van dergelijke beslissingsprocessen. 

Hoe wil jij bijdragen aan de wereld van morgen? Hoe groot kan jouw impact zijn? Kom werken bij TNO en zie het voor je. 

 

Wat wij van jou verwachten 

We zoeken een enthousiaste WO stagiair(e) met de studie Econometrie en/of Bedrijfskunde die hier zijn Master scriptie van wil maken. Studenten van andere studies zijn met een goede onderbouwing ook welkom om te solliciteren. Interesse in het veiligheidsdomein is een pré. Let op dat het ontwikkelen en vergelijken van methodieken een belangrijk aspect is van deze stage. Daarnaast zoeken we iemand die zelfstandig kan opereren, mee willen gaan naar (veiligheids)partners, en die resultaat gedreven en creatief is. Het aantal uren en de gewenste startdatum worden in afstemming bepaald. Wij denken aan een inzet van tussen de 32-40 uur per week en als startdatum februari 2022. 

Wat wij jou bieden 

Jij wilt werken aan de voorloper van jouw carrière. Een stage geeft de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij wellicht jouw toekomstige werkgever. TNO gaat daarin een stap verder. Je neemt niet alleen een kijkje, jij en jouw kennis zijn essentieel voor onze innovaties. We hechten daarom veel waarde aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Uiteraard word je goed begeleid tijdens je stage, tegelijkertijd geven we je de ruimte om jezelf te ontplooien. Vanzelfsprekend bieden we je een passende stagevergoeding aan. 

 

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.

 

Hoe ziet het proces eruit? 

De sollicitatieprocedure verloopt, na de eerste CV selectie, via de betreffende afdeling. TNO draagt zorg voor een passende stageovereenkomst. Mocht je vragen hebben over deze vacature, dan kan je contact opnemen met onderstaande contactpersoon.

Voor deze stagevacature is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Houd hierbij in elk geval rekening met een gemiddelde duur van 8 weken. Als je langer dan 6 aaneengesloten maanden in het buitenland bent verbleven of als je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, kan dit termijn mogelijk langer zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

Studenten die niet woonachtig zijn in Nederland kunnen, vanwege Covid-19 en de daaruit voortvloeiende onzekerheid en restricties, op dit moment mogelijk niet aan een stage- of afstudeerplek bij TNO beginnen.

 

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Contactpersoon: Willem Verdaasdonk
Telefoonnummer: +31621610856